Igei atmoszféra dicsőítő dalokkal – az Eucharist és a Dramatizált Biblia előadása október 7-én Hajdúsámsonban

2023. október 7-én, szombaton az Eucharist együttes és a Dramatizált Biblia színésztársulatának három tagja (ezúttal Balogh Anna, Csákai László és Zámbori Soma) közös produkcióján vehetünk részt Hajdúsámsonban, a református templomban délután 16:00 órai kezdettel. Az előadásra felekezettől függetlenül várják az érdeklődőket!

Az előadás különlegessége, hogy a Biblia szavait művészi módon tolmácsolják a profi színészek, amelyre az Eucharist együttes dalai reflektálnak, mintegy megadva a hívő ember dicsőítő válaszát Isten szeretetére, amely az Ő Igéjéből árad felénk.

Az előadás során a magas színvonalú színészet egyáltalán nem mímelése az őszinte kifejezésnek, hanem az emberi szívig hatoló örök üzenet és isteni örömhír eszköze. A Biblia egyes részei a művészi intonáció és a saját képzelőerőnk révén jelennek meg előttünk.

Az így létrejött zenés színdarab szereplőivé válunk, mintegy mi magunk is fellépünk a színpadra: látjuk a bibliai helyszíneket, saját fülünkkel halljuk a megszólalók szavait, látjuk az öltözéküket.

Végül pedig a mi állásfoglalásunkat kéri az így létrejött igei atmoszféra. Döntésünket az igei szakaszokra feleletül megszólaló dicsőítő énekek segíthetik. Jó utazást kívánunk mindenkinek a Biblia és az isteni szó csodálatos és kalandos világában!

A videón bemutatkozik az Eucharist Zenekar (Gável testvérek zenekara):

Forrás: Gável András/Dicsőítő Sziget

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye