Családok a misszióban – Nyári táborban vettek részt a nyíregyházi Szent Imre egyházközség családjai

Harmadik alkalommal táboroztak együtt a Nyíregyháza-Jósaváros Szent Imre Plébániájának családjai a Smaragdvölgy Pihenőparkban, ahol az elmélkedés és az imádság mellett táviratokat kézbesítettek, mesét írtak, bibliai bálon vettek részt, ki mit tud-on szerepeltek, horgásztak, tóban fürödtek, eveztek és csodaszép, tartalmas hetet töltöttek együtt.

A felnőttek elmélkedései a Maritain házaspár történetére épültek. Jacques és Raïssa nevét napközben is sokat emlegettük, hiszen történetükből láthattuk az evangelizáció hitelességét az egymást Istenben szerető keresztények tanúságtételén keresztül megvalósulni.

A tábori napok keretét a reggeli és esti imák adták, amelyeket mindig más-más család vezetett, valamint a közös zsolozsmázás. Amíg a felnőttek Csaba atya vezetésével elmélkedtek és oldottak meg különféle feladatokat, a gyerekek Éva nénivel beszélgettek azokról a témákról, amik őket érdekelték. Természetesen nem maradhatott el a sok közös játék, az angyalkázás és az esti kötetlen beszélgetések sem.

Így írnak élményeikről a résztvevők visszajelzéseikben:

„A Maritain házaspárról az ismerőseik is nagyon jó véleménnyel voltak, jó volt a közelükben lenni. Kérdés számomra, hogy az én közelemben is jó-e lenni. Ezt szeretném tovább vinni a hétköznapokba, mindig pozitív lelkületet árasztani.”

„Csak néztem a nagyobb gyermekeket a táborban, hogy milyen szeretettel segítik a kisebbeket, és úgy éreztem a szívemben túlcsordul a Szeretet.”

„A családokkal való együttlét és ismerkedés feltöltődést adott nekünk. Jó volt beszélgetni a gyermekek neveléséről, és az egyházhoz tartozásunkat, a hitéletünket is meghatározóan erősítette a tábor.”

„A tábor második napján elvesztettem a jegygyűrűmet, mindenhol kerestük, de nem találtuk, már lemondtam arról, hogy meglesz. Az utolsó este minden családnak a kedvenc szentjét kellett bemutatni, a mi családunk Szent Antalt választotta. Aznap este fohászkodtam hozzá, hogy segítsen megtalálni a gyűrűmet. A hazautazás reggelén sugalmazta, hogy nézzem meg a szobában az éjjeliszekrény mögött, és megtaláltam!”

„Mindannyian jól éreztük magunkat, jó volt látni a gyerekek felhőtlen játékát. Nagyon tetszett a bibliai bál, amitől először tartottunk, mert nem tudtuk, minek is öltözzünk – jó lett volna erre előre felkészülni, de semmilyen kelléket nem hoztunk -, és mégis nagyon jól sikerült. Mindenki nagyon kreatív volt benne. Tetszett a tolmácsos játék a felnőtteknél. Élveztük a ki mit tud-ot is. A kötetlen programok is jók voltak szerintem: ez elengedhetetlen, mert ekkor tudunk egymással elmélyülten beszélgetni. Nagyon jó volt a hangulat, nagyon sokat nevettünk. Ezeket a táborokat receptre kellene felírni.”

„A Csaba atya által adott feladataink közül nekem a táviratírás és egy választott tárgyról való meseírás tetszett a legjobban. Nagyon jó érzés volt olvasni a nekem érkezett táviratokat, volt közöttük igazán megható is, amiktől könnyek szöktek a szemembe, de ugyanezt mondhatom el azzal kapcsolatban is, amikor a meséket hallgattam, mert együtt sírtunk és nevettünk a többiekkel, igazán jól összekovácsolódott a csoport.”

Hálásak vagyunk a pályázati lehetőségért és a Smaragdvölgy Pihenőpark munkatársainak segítségéért, türelméért, a kiváló ellátásért és legfőképpen a Jóistennek, hogy ebben az évben is lehetőségünk volt együtt táborozni. Szeretettel köszöntjük egyházmegyénk családjait és a nyár hátralévő részére is kívánunk feltöltődést és egy kis kikapcsolódást.

Szeretettel küldjük a Család Táborunkról készült kisfilmet:

Nagy Csaba atya és a Szent Imre Plébánia családjai

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye