Nem csak úton vagy, jó úton vagy! – Gyalogos zarándoklat Kisvárdáról az egyházmegyei búcsúra

Egy autómárka reklámjából ismert mondattal indított útnak bennünket Linzenbold József plébános atya az idei Máriapócsra tartó gyalogos zarándoklaton. Nemcsak úton vagyunk, jó úton vagyunk!

Mindannyian tudtuk hová indulunk, mi a célunk, s bár indulásunk előtt fél órával hatalmas, városunk több utcáját is elmosó, soha nem látott mennyiségű jégeső sújtott bennünket, mégis tudtuk, jó úton vagyunk, mindenek ellenére el kell indulnunk.
43 km, 43 elszánt és lelkes zarándok. Egyházközségünk két lelkipásztorával, József és Péter atyával, közösségünk két, minden évben aktív sofőrjével, Sándorral és Péterrel elindult zarándoklatunk Kisvárdáról Máriapócsra, hogy másnap, 2023. július 30-án együtt ünnepelhessük a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fennállásának 30. évfordulóját a búcsúi szentmisén.

Öröm volt megtapasztalni, hogy a már 14 éve együtt zarándokló kis mag – az alapító tagok – kitartása magvetésnek bizonyult, jó földbe hullt, és bőséges termést hozott, hiszen évről évre bővül a kis közösség, minden évben újabb és újabb tagok, családok, házaspárok és fiatalok csatlakoznak a zarándokok csoportjába.
Az út során jó volt hallani, ahogy a tapasztaltabbak biztatják és erősítik, lelkesítik az újakat, ahogy régi vidám történeteket és megélt nehézségeket osztanak meg velük.

Az éjszaka csendjében, mint megannyi szentjánosbogár, világítottak lámpásaink, különleges fényt adva a menet élén lévő zarándokkeresztnek.
Nem csak úton vagyunk, jó úton vagyunk! A jó úton pedig jó állomáshelyek vannak! Köszönet minden egyházközségnek, ahol vendégül láttak bennünket: Anarcson, Nyírkarászon és Baktalórántházán. Hála és szeretet van a szívünkben!

Köszönet Garai Dávid Péternek, a Szent István Bazilika munkatársának, aki utunk során énekkel és imádsággal kísérte és lelkesítette közösségünket.
Nemcsak úton vagy, jó úton vagy! Maradjunk továbbra is ezen az úton, egymás kezét fogva, segítve és támogatva!

Kisvárda, 2023. július 29-30.
Koszta Mariann
sajtófelelős

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye