Lelkigyakorlaton készülnek a papszentelésre egyházmegyénk diakónusai ezekben a napokban

Ezekben a napokban – május 15-18-ig tartó személyesen vezetett lelkigyakorlaton készülnek a papszentelésre egyházmegyénk diakónusai, Csapó Márton és Mike Ervin a Mátra szívében, Galyatető szomszédságában található Stella Katolikus Egyházi Üdülőben.

Az áldozópapság szolgálata előtt álló fiatalokat Bosák Nándor egyházmegyénk nyugalmazott püspöke kíséri a lelkigyakorlaton, amelyen személyes beszélgetéseken elmélkedik át többek között a papi hivatásban rájuk váró feladatokat a papszentelés szertartásának mozzanatain keresztül.

Az idén 30. éves Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében a papszentelés ünnepe június 24-én, a 10 órakor kezdődő szentmisében lesz Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, ahol Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldozópappá szenteli Csapó Márton és Mike Ervin diakónusokat.

Imádkozzunk a szentelendőkért, hogy az Úr kegyelme kísérje őket ezekben a napokban is, hogy felkészülten, felelősségteljesen, a papi szolgálathoz méltóan álljanak készen papi hivatásuk betöltésére!

Luis Francisco Ladaria Ferrer bíboros Csapó Márton akolitust diakónussá szentelte 2022. október 01-én, Rómában, a Sant’ Ignazio-templomban. 
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök Mike Ervin akolitust 2022. június 25-én, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén szentelte diakónussá a debreceni Szent Anna-székesegyházban

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye