Ökumenikus női világimanap Tajvan rejtett asszonyaiért –Debrecenben az idén a Baptista gyülekezetbe várják a híveket

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség szervezésében 30. alkalommal rendezik meg az Ökumenikus Világimanapot, a baptista, evangélikus, görögkatolikus, római katolikus és református nőtestvérekkel együtt. Ebben az évben a Debreceni Baptista Gyülekezet ad helyet a  világimanap debreceni résztvevőinek (Debrecen, Szappanos u. 23.) 2023. március 3-án, pénteken délután 17.00-tól.

Az imádságokat vezérgondolata: „…hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről” (Ef 1,15).
Az imanap perselyadományával a háborús övezetben élőket és az onnan menekülni kényszerülőket támogatják.

A világimanap anyaga letölthető a MEÖT honlapjáról az alábbi linken: https://meot.hu/index.php/noi-m/vilagimanap-2023-tajvan
A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

***

Az imanap gyökerei a 19. századra nyúlnak vissza, amikor sokan imádkoztak Észk-Amerikában az egységért és a század végén különböző felekezetek a missziói munkáért imádkozva létrehoztak egy közös imanapot. É-Amerikában a Nők ökumenikus Missziói mogalma 1926-ban hívta fel az embereket, hogy tartsanak világimanapot, így az első imanap 1927-ben került megtartásra. világszerte. A keresztyén nők megértették, hogy egyenlő partnerek, egy világra kiterjedő testvériség tagjai, akik megoszthatják egymással örömüket és bánatukat.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye