Robert Sarah: Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket! – Könyvajánló a házasság hetében

Hazánkban tizenhatodik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával február 12. és 19. között.
A házasság hete alkalmából Robert Sarah: Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket! című kötetet ajánljuk a házaspároknak.

Robert Sarah guineai bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció nyugalmazott prefektusa ebben a kötetében a házaspároknak és a családoknak kíván segítséget nyújtani, hogy újra felfedezzék a szeretet forrásait és a felélesztéséhez szükséges eszközöket. A kötet egy lelkigyakorlat összefoglalása, melyet »A házaspárokat gyógyító Mária« oltalma alatt tartott Lourdes-ban.

„A hit misztériumairól szóló elmélkedéseivel a reménységre hív. A szereteté lesz az utolsó szó. Az élet országútján szenvedőknek Krisztus azt mondja: én legyőztem a rosszat. Igen, Mária gyógyítja a házaspárokat és a családokat, palástjával beborít bennünket és senkit sem hagy egyedül” – fejti ki Guillaume d’Alancon, az Európai Családok Intézetének igazgatója, majd hozzáteszi: forduljunk tehát hozzá bizalommal… s így senki és semmi sem lesz képes elválasztani minket Krisztus szeretetétől.

A 2021-ben megjelent kötet magyar nyelven Barsi Balázs Széchenyi-díjas ferences szerzetes fordításában olvasható.

Robert Sarah: Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket! – Szent István Társulat, 2021.
A kötet megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8.), vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye