A jótékonyság lelki és testi cselekedeteinek útján járt a kisvárdai Szent László Katolikus Köznevelési Intézmény diákönkormányzata

Végre ismét elérkezett az év legszebb időszaka, az advent. A készület számunkra egybefonódik a jótékonyság, a szeretet cselekedeteinek középpontba helyezésével.

Diákságunk minden évben szép meglepetéssel kedveskedik a kisvárdai Idősek Nappali Ellátója, a Hajléktalanszálló, a gyulaházi Idősek Otthona és a Mándoki Gyermekotthon gondozottjai, lakói számára. A Diákönkormányzat szervezésében ezúttal mikulászacskó, édesség, tartós élelmiszer vásárlására pénzbeli adomány, valamint használt ruha és játék gyűjtése valósult meg. Ezúttal is nagy odafigyeléssel készültek szép ajándékcsomagjaink és ajándékdobozaink. Azonban nemcsak a kézzel fogható adományokat vittük magunkkal a megajándékozottakhoz, hanem hagyományainkhoz híven karácsonyi műsorral is készültünk.

Az elmúlt években nem volt lehetőség a személyes találkozásra, csupán digitalizált formában tudtuk eljuttatni énekes, zenés, táncos, verses produkcióinkat az otthonokba. Most végre ismét együtt élhettük át az ajándékozás örömét.

Szereplőink maroknyi csapatát, az általános és középiskola képviselőit mindenhol nagy szeretettel fogadták, megvendégelték, megajándékozták. A műsorunk és adományaink örömteli fogadtatása, a közös éneklés a szívekig hatolt, így mi magunk is, kik karácsonyi ajándékot vittünk, megajándékozottakká váltunk.

Papp-Soós Andrea, Diákönkormányzat segítő tanár

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye