A találkozás, a világosság, a szeretet és a békesség elválaszthatatlan egységét hirdeti az idei adventi programsorozat Debrecenben

A Debreceni Advent programjai idén is a város intézményei, az egyházak és civil szervezetek összefogásával valósulnak meg. Az ünnepi eseményeket a Város Karácsonyfája körüli téren rendezik meg hirdetve a találkozás, a világosság, a szeretet és a békesség egységét.

A három püspöki székhelynek otthont adó Debrecen római katolikus, görög katolikus püspöke és református főjegyzője a város polgármesterével közösen gyújtja meg az első gyertyát, az adventi koszorún 2022. november 27-én, vasárnap délután 5 órától.  

Az elkövetkező adventi vasárnapok alkalmai is lehetőséget adnak önmagunkkal, embertársainkkal és az Istennel való találkozásra. A születendő gyermek örömhírét vasárnaponként, a gyertyagyújtásra érkezőknek az egyházi, s világi felszólalók mellett, az irodalom, a komolyzene, a könnyűzene, és a kórusmuzsika országos és helyi kiváló előadóművészei közvetítik.

Szeretettel várunk mindenkit az ünnepi alkalmakra!

Az eseményt a Facebookon keresztül is megtekinthetjük:

https://www.facebook.com/events/1073629726646303

Az első adventi gyertyagyújtás témája a „Találkozás” lesz: „Én, az Úr vagyok a te Istened.” (2 Móz 20,2)

10.00: Pásztoradvent a Debreceni Kistemplomban

15.00: Gencsi Zoltán Pásztorkönyv című könyvének bemutatója a Karakter Kávézóban

A könyvet bemutatja és az alkotóval beszélget Papp József helytörténész.

16.45 Énekes hagyományőrző vonulás a Régi Városházától a Nagytemplomig

17.00 Első adventi gyertyagyújtás a Debreceni Református Nagytemplom előtt

Beszédet mond: Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Püski Lajos, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője és dr. Papp László polgármester.

Ezt követően ünnepi térjáték lesz a Szárnyas Sárkányok gólyalábas csoport, Erdős Fruzsi, Csokonai-díjas énekes, a Debreceni Népi Együttes, a Hajdú Táncegyüttes, a Főnix Néptáncegyüttes, Modern Tánc-Játék Stúdió táncosai, Hortobágyi Pásztorok, a Kuckó Művésztanya, a Bíró zenekar és a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat közreműködésével.

Az első gyertya fényét másnap, november 28-án tovább visszik a napokban tűzvészt szenvedett Debrecen-Szabadságtelepi Református Egyházközség templomába.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye