Horváth János kállósemjéni plébános volt a Kossuth Rádió NAGYOK című műsorának vendége

Már nyolcadikos korától a papi hivatásra készült. E törekvésében meghatározó volt családja és Geszteréd: a település, amely a nehéz időkben is ragaszkodott keresztény hitéhez. Egészségi állapota nem tette lehetővé a magasabb teológiai fokozatok megszerzését, ezért zarándoklatok vezetésére, templomok építésére vállalkozott. Száz zarándoklatot vezetett, és 30 római és görög katolikus illetve református templom építését segítette.

A Kossuth Rádió NAGYOK című műsora november 25-i adásának vendége Horváth János plébános, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettje, Geszteréd és Kállósemjén díszpolgára volt. Horváth János atyával Zsoldos Barnabás beszélgetett. A beszélgetés ITT meghallgatható.

Figyelemre méltó emberek, teljesítmények, élethelyzetek hallhatók a Kossuth Rádió 2018 szeptemberében indult portrésorozatában. Arcok és történetek, értékek és választások az eredmények mögött. Ismerjük meg őket: gondolkodásukat, érzéseiket, világlátásukat, zenei ízlésüket, sikerhez vezető életútjukat! Zenés portréműsor a Kossuth Rádióban, minden hétköznap este fél nyolctól.

***

Horváth János címzetes apát, címzetes kanonok, esperes, a Kállósemjéni Római Katolikus Egyházközség plébánosa az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át több évtizedes papi és közösségépítő szolgálata, valamint a rábízott templomok és kápolnák felújítása érdekében végzett munkája elismeréseként . A kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át 2020. október 22-én a Karmelita épületben. 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye