Személyi és területi rendelkezések a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök az alábbi személyi és területi változtatásokat rendelte el a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében folyó év augusztus 1-jei hatállyal.

Kápláni áthelyezések és iskolalelkészi kinevezések:

Máté Pétert – köszönete nyilvánítása mellett – felmentette segédlelkészi beosztásából a kisvárdai Szent Péter és Szent Pál Apostolok Plébánián, és kinevezte káplánnak a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Főplébániára, és a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Nyíregyházi Egyetem lelkészévé.

Mike Ervint – köszönete nyilvánítása mellett – felmentette a debreceni Szent Anna-székesegyház segédlelkészi és egyetemi segédlelkészi beosztásából, és kinevezte káplánnak a kisvárdai Szent Péter és Szent Pál Apostolok Plébániára.

Kálmán Józsefet – köszönete nyilvánítása mellett és ifjúsági lelkészi beosztásában megerősítve – kinevezte a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium lelkészévé.

Kisegítő lelkészi felmentés és kinevezés:

Vadászi Lászlót – köszönete nyilvánítása mellett – felmentette kisegítő lelkészi beosztásából a debreceni Szent Anna Főplébánián, és visszatér az Egri Főegyházmegyébe.

Trevisan Pietrót – dr. Ternyák Csaba egri érsek hozzájárulásával – kinevezte kisegítő lelkésznek a debreceni Szent Anna Főplébániára.

Plébániai kormányzói felmentések és plébánosi kinevezés:

Lengyel József plébánost – köszönete nyilvánítása mellett – felmentette plébániai kormányzói beosztásából a kállósemjéni Nagyboldogasszony Plébánián.

Nagy Csaba plébániai kormányzót és a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Nyíregyházi Egyetem lelkészét – köszönete nyilvánítása mellett és családreferensi megbízatásában megerősítve – felmentette eddigi beosztásából, és kinevezte plébánosnak a gávavencsellői Nagyboldogasszony Plébániára.

Plébánosi felmentések és kinevezések:

Ferenczi Richárd plébánost – köszönete nyilvánítása mellett – felmentette eddigi beosztásából a gávavencsellői Nagyboldogasszony Plébánián, és kinevezte plébánosnak a nyíradonyi Szent György Vértanú Plébániára.

Mészáros Zsolt plébániai kormányzót a dombrádi Magyarok Nagyasszonya Plébánián kinevezte plébánosnak a fent nevezett plébániára.

Papp László plébánost – köszönete nyilvánítása mellett – felmentette eddigi beosztásából a debreceni Szent István Király Plébánián és a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, és kinevezte plébánosnak a polgári Nagyboldogasszony Plébániára.

Tamaskovits László plébánost – köszönete nyilvánítása mellett – felmentette eddigi beosztásából a nyíradonyi Szent György Vértanú Plébánián, és kinevezte plébánosnak a kállósemjéni Nagyboldogasszony Plébániára.

Plébániák oldallagos ellátása:

Földes Gábor plébánost – köszönete nyilvánítása mellett – felmentette a polgári Nagyboldogasszony Plébánia oldallagos ellátása alól.

Csordás Gábor plébánost megbízta a nyíregyháza-jósavárosi Szent Imre Plébánia oldallagos ellátásával.

Dr. Krakomperger Zoltán plébánost megbízta a debreceni Szent István Király Plébánia oldallagos ellátásával.

Esperesi kerület megszüntetése:

Az egyeki, a polgári, a rakamazi és a tiszavasvári plébánia alkotta Polgári Esperesi Kerületet – köszönetem nyilvánítása mellett Maga László esperesnek – 2024. július 31-i hatállyal megszünteti, és plébániái közül augusztus 1-i hatállyal az egyekit és a polgárit a Debreceni Esperesi Kerülethez, a rakamazit és a tiszavasvárit a Nyíregyházi Esperesi Kerülethez csatolja.

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye