Ifjú Lámpások közössége Kisvárdán

Roska Péter atya kezdeményezésére Magyarországon is megnyitotta kapuit a Jeunesse Lumiére – Ifjú Lámpás – Katolikus Evangelizációs Iskola. A kis közösség mottója: „Adj egy évet Istennek!”. Ez egy olyan tanévet jelent a fiatalok számára, amiben kibontakoztathatják és megélhetik a keresztségben megkapott küldetésüket.

Hat fiatal „Ifjú Lámpás” a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Bölcsőde intézményébe is ellátogatott. A fiatalok hittanórákon és osztályfőnöki órák keretében mutatkoztak be. Bákonyi János iskolalelkész és Votykuné Aradi Angéla hittanár kalauzolta őket, találkoztak Kaszásné Tóth Judit főigazgató asszonnyal.

Az órák interaktív bemutatkozással kezdődtek, majd megismerhettük a közösségüket, bepillanthattunk a mindennapjaikba és láthattunk egy kisfilmet is az életükből. Ezután komolyabb témák kerültek előtérbe. Példázatok segítségével megismerhettük a fiatalok hitvallását, illetve egy-egy fiatal tanúságot tett arról, hogyan mutatkozott meg az életében Isten, hogyan tapasztalta meg az ő szeretetét. Dolgoztunk kiscsoportokban is, a találkozók végén pedig együtt imádkoztunk, énekeltünk.

Felejthetetlen élményt szereztetek számunkra Bence, Dávid, Hajna, Kinga, Margit, Zuhra! Köszönjük nektek! Külön köszönöm a személyes, szívből jövő áldásotokat! Sohasem kaptam még ilyet! Isten áldása kísérjen utatokon!

Az Ifjú Lámpások közössége idén az ajaki és a nyírkércsi egyházmegyei köznevelési intézményeinkbe is ellátogattak, Ajakon Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atyával is találkoztak. (Erről is olvashatunk beszámolót hamarosan.)
A közösség visszatérő vendége az egyházmegyének, hiszen az elmúlt években Nyíregyházán, Egyeken, Debrecenben is tartottak missziós hetet diákjaink számára. Egy évvel ezelőtt, 2023. március 20-24 között a debreceni Szent József köznevelési intézmény diákjainak mutatkoztak be. A közösség akkori tagjaival készült interjú során bepillantást nyerhettünk a mindennapjaikba is. Az interjú ITT található.

Votykuné Aradi Angéla hittanár

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye