Nagyböjti ifjúsági szentségimádást tartottak a Szent Anna-székesegyházban

„Megtanítottam hallgatni a lelkem, így békét szereztem neki” (Zsolt 130, 2). Ezzel a mottóval tartott Nagyböjti ifjúsági szentségimádást a Szent Anna Egyetemista Ifi Csoport március 10-én, a debreceni Szent Anna-székesegyházban.

„Az igazi béke a belső béke, amit Isten adhat meg. Meghívlak egy lelki tanulmányútra, mely a hallgatásról, a belső rendeződésekről szól, meghívlak, hogy szemléljük az Istent, aki Szent Fiában eljött közénk és itt maradt az Eucharisztiában. Lépjünk be a csöndbe, hogy Istennel tudjunk időzni!” (Romani Guardini írása alapján)

Ezekkel a gondolatokkal, hívó szavakkal várta a fiatalokat csendes szentségimádásra az egyetemista csoport.
A szentségimádást rövid elmélkedések, taizéi énekek és lágy, az elmélyülést szolgáló instrumentális zene egészítette ki. Nagy öröm volt számunkra látni, hogy a résztvevőket valóban megérintette az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus, akihez mindenki egyénileg tudott kapcsolódni a másfél órában.

A szentségimádás végén imádkoztunk a Szentatyáért megválasztásának 11. évfordulóján, valamint Palánki Ferenc megyéspüspökünkért, aki március 11-én ünnepelte 60. születésnapját! Ad multos annos!

A fiatalok rendszeres közös szentségimádásokat terveznek az év során, hogy a nagyobb ünnepekre készülve elmélyüljenek a Jézussal való találkozásban.

Mike Ervin
káplán, Szent Anna-székesegyház

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye