Boldog Carlo Acutis közbenjárását kérték a fiatalokért Pócspetriben

Fiatalok töltötték meg Pócspetriben a Szent Kereszt felmagasztalása plébániatemplomot 2023. október 14-én, Boldog Carlo Acutis emléknapját követő szombaton. Egyházmegyénk számos településéről érkeztek résztvevők azzal a szándékkal, hogy jobban megismerjék Boldog Carlo életszentségét és kérjék közbenjárását személyes ügyeikben.

A fiatalok megfogalmazták, hogy életük fontos ügyeit, nehézségeit, bizonytalanságait, döntéseit hozták magukkal és abban kérik a fiatal Carlo segítségét, hogy útmutatást találjanak jövőjükkel, élethivatásukkal kapcsolatban.

A Boldog Carlo édesanyjától, Antonia Salzano Acutis asszonytól kapott hajszálereklye ünnepélyes kihelyezését követően a hívek közös imában fohászkodtak az ifjúságért. Ezt követően katekézist hallhattak, amelyben Szenes István atya arról beszélt, hogy kik a szentek, miért tiszteljük őket és miért van szükségünk rájuk. Tanításában számos hétköznapi példa segítségével világította meg hitünk, keresztény életünk fő igazságait, így sok kérdésre kaptak választ a jelenlévők, többek között arra, hogy mit jelent a szentek közössége és az ereklyetisztelet.

A szünetben pogácsa és sütemény várta a híveket a lelkigyakorlatos ház közösségi termében, ahol a Carlo Acutis életéről szóló film rövidített változatát is megtekinthették.

A szentségimádás alatt a Szent Kamill Leányai szerzetesközösség végezte a zenei szolgálatot, Mike Ervin atya gyóntatott, a Vianney Testvérek közösség tagjai pedig egyenként imádkoztak a személyes kérésekért a templom két mellékoltára előtt.

Az imaest záró szentmiséjét követően minden jelenlévő külön áldásban részesült Boldog Carlo Acutis ereklyéjével és az ő imájával ellátott szentképet vihettek magukkal.

Lukács Krisztina

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye