Szegedre kirándultak a nyíregyházi Szent Imre köznevelési intézmény diákjai

Sok-sok szervezőmunka és egyeztetés után elindultunk Szegedre a nyíregyházi Szent Imre köznevelési intézmény 7. évfolyamos diákjaival.

Nagyon sok lelki élmény és vizuális élmény ért bennünket az út alatt. Felejthetetlen számunkra a közös programok hangulata, Juhos Imre atya tartalmas beszédei, az általa celebrált szentmise a Szegedi Dómban. A gyerekeket lenyűgözte a templom nagysága és szépsége, a város csodálatos hangulata és a vendéglátóink igyekezete. A diákok a város nevezetességeit megismerve, az utcákat járva egyre gyakorlottabbá váltak a tájékozódásban, pillanatok alatt befogadták a művészetről, történelemről vagy földrajzról hallottakat. A szabadidőt és sportot (számháború formájában) is beépítettük a programba a gyerekek legnagyobb örömére.

A második napunkon busszal ellátogattunk Ópusztaszerre, ahol először a Feszty-körképet tekinthettük meg. Az idegenvezető elmondta a falra festett események történetét. A nagyon kidolgozott képek meghökkentő élethűséggel repítettek minket vissza az időben. A szóbeli tájékoztató után még volt egy kis idő a csendben szemlélődésre is.

Ezután megnézhettünk két 3D-s filmet Szeged történetéről, így folytatódott az időutazás…

Köszönjük ezt a csodás kirándulást, reméljük Szeged visszavár még bennünket!

A 7. évfolyam beszámolója – Szent Imre köznevelési intézmény, Nyíregyháza

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye