Szenvedélyes juniális 2023 program keretében szerveztek vetélkedőt középiskolás fiataloknak

 

„Live in Life!” elnevezésű vetélkedőt szervezett a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegye szociális intézménye, a Forrás Lelki Segítő Központ az egyházmegyei iskolák 10. osztályos diákjainak 2023. június 8-án a Szenvedélyes Juniális 2023 keretében.

A baráti vetélkedőnek a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium adott helyet. A vetélkedő témáját a digitális világ inspirálta. A fiatalok sok időt töltenek az online térben, azon belül is a különböző közösségi média felületein. A program célja, hogy az okos internethasználatra hívja fel a középiskolások figyelmét, valamint arra, hogy megtalálják az egyensúlyt az online világ és személyes „élő” kapcsolataik között.

A nap folyamán voltak olyan feladatok, amelyeket az okostelefon és internethasználat segítségével kellett megoldaniuk a diákoknak (online keresztrejtvény, mesterséges intelligenciával történő képalkotás) azonban akadtak olyan kihívások is, amelyekhez a gyorsaságukat (sorverseny), ügyességüket (Jenga) vagy épp azt a tudásukat kellett használniuk, hogy milyen alkalmazásokat használnak a mindennapokban (Logo kvíz).

A nap végén dr. Bódis Zoltán igazgató és Berényi András szakmai vezető köszönte meg a fiatalok részvételét a programon, valamint értékes társasjátékokkal díjazták a három legjobb csapat tagjait.

Köszönjük az intézménynek, hogy befogadta a programot a résztvevő csapatoknak és kísérőiknek pedig, hogy elfogadták a meghívást!

Nyikos Fegyveres Andrea intézményvezető – Forrás Lelki Segítő Központ

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye