Tárjátok ki szíveteket! – Majnek Antal nyugalmazott munkácsi püspök látogatott el a nyíregyházi  Szent Imre köznevelési intézménybe

A Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában járt Majnek Antal, a Munkácsi Egyházmegye nyugalmazott püspöke december 14-én. Püspök atya meghívásra érkezett. A diákok, a tantestület és a szülők közössége heteken át ajándékok készítésével készülődött a találkozásra: a kicsik „angyalbatyukat” készítettek, a nagyobbak pénzadományt gyűjtöttek.

Mindenki aggodalommal figyeli a szomszédos országban élők nehéz helyzetét, küzdelmeit a mindennapok kihívásaival, ezért az iskolánk közössége összefogott a gyűjtésre. Az iskolánkban kiragasztott plakát felhívását mindenki komolyan vette: kitárták szívüket!

Püspök atya az adományokat egy szép ünnepség keretében, méltó módon vehette át, és megható gondolatokkal köszönte meg a sok-sok felajánlást. Énekszó csendült fel, imádság hangzott el az Ukrajnában élőkért, a békéért, bátorítva mindenkit a további segítségnyújtásra: „Sose adjuk fel a reményt! Kérjük az Urat, hogy térítse meg a háborút akarókat, és segítse az embereket mielőbbi békéhez!”

Hálás köszönet mindenkinek a felajánlásokért!

Fotó: Sárközi Tamás

Csernyus Enikő, Ilyésné Tóth Viktória – Szent Imre köznevelési intézmény, Nyíregyháza

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye