„Legyen öröm az iskolakezdés!” – Dolhai Attila, Jászai Mari-díjas színész adta át az ajaki gyermekeknek a Katolikus Karitász tanszercsomag adományát

Ajakon augusztus 26-án a Nagyboldogasszony-templom udvarán vehették át a diákok a Katolikus Karitász által gyűjtött és adományozott  tanévkezdési  csomagot. Az ajaki kötődésű Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, Ajak díszpolgára személyesen adta át az iskolakezdéshez nélkülözhetetlen kellékekkel feltöltött iskolatáskákat, a gyermekek nagy örömére.

Az eseményt Galsi János atya, a helyi Szent István Karitász csoport vezetője imával nyitotta meg, majd Jézus szavait idézte: „Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” (Mt 25,40), ezt követően átadta a szót a színművésznek.

Dolhai Attila, a Katolikus Karitász követe büszkén beszélt a jelenlévőknek arról, hogy Ő is ennek a településnek a szülöttje, gyermekkorában szüleivel sokat járt ebbe a templomba. Gyakran imádkoztak itt az Úr Jézushoz, ebben a szellemben nevelték a szülei. Nagy szeretettel hozta ezeket a csomagokat és azt kívánta minden tanulónak, hogy könnyű legyen ez a táska, legyen öröm az iskolakezdés. A szülőknek pedig kitartást és türelmet kívánt a gyermekeikhez. Továbbá azt tanácsolta, hogy legyenek büszkék arra, hogy ajakiak, mert Ő azt tapasztalja, hogy bárhol találkozik az országban ajakival, vagy szabolcsival, mindig testvérként köszöntik egymást.

Bezzeghné Szopkó Ildikó a helyi Karitász tagja, pedagógus megköszönte Dolhai Attilának, hogy az ajaki gyermekek is részesülhettek az adományból, mely nagy segítséget jelent sok család számára, majd sikeres tanévet kívánt a tanulóknak. Ezt követően az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola tanulói közül 20, Nyírtassról pedig 5 diák vehette át a tanszercsomagot.

Befejezésül a résztvevők kérésére Attila kedveskedett néhány dallal, melyet közösen énekelt a gyerekekkel.

A „Legyen öröm az iskolakezdés!” programhoz augusztus 3. és szeptember 15. között, a 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent); online adományozással a Katolikus Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül, valamint a szervezet központi bankszámláján várják az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel a Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008 számlaszámán.

Kép és szöveg: Hasulyóné Rutkai Éva sajtóapostol, Ajak

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye