A Szent István Rádió élőben közvetíti a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúi szentmiséjét

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúra várja a híveket július 31-én, vasárnap Máriapócson. Az ünnepi szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik a kegytemplom előtti tábori oltárnál, amelynek főcelebránsa és szónoka dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz. A szentmisét ÉLŐBEN közvetíti a Szent István Rádió.

A búcsúra Palánki Ferenc egyházmegyénk megyéspüspökének vezetésével gyalogos zarándokként érkeznek a MENÖK!  – Merjünk Növekedni Krisztussal! Egyházmegyei Ifjúsági Tábor résztvevői, és a hozzájuk csatlakozók, akik szombaton reggel püspöki szentmise után indulnak útnak Levelekről. Az egyházmegyei ifjúsági iroda szervezésében a fiatalok július 25-31-ig egyhetes nyári táborozáson vesznek részt Szilvásváradon, ennek záró alkalma az egyházmegyei búcsún való részvétel mintegy megkoronázta az együtt töltött idejüket.

Ezen a napon a kegytemplom mellett található Szűz Mária tiszteletére szentelt 600 éves – a köztudatban kistemplomként ismert – római katolikus templomba szentségimádásra térhetnek be a hívek egész nap.

A búcsú záró mozzanataként délután 2 órakor a hívek a kegykép előtt a Loretói-litánia eléneklésével köszönnek el a Szűzanyától.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye