A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye július 31-én tartja búcsúját Máriapócson

Amikor a zarándok Mária-kegyhelyre, Máriapócsra érkezik, a hazaérkezés öröme járja át. A Szűzanyához érkezve célba érünk, és egy új kezdet előtt állunk. Szükségünk van az anyai ölelésre, amely erőt, bátorítást jelent számunkra, ugyanakkor új kezdetet is, hiszen a Máriával való találkozás küldetést is ad.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúra várja a híveket július 31-én, vasárnap Máriapócson. Az ünnepi szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik a kegytemplom előtti tábori oltárnál, amelynek főcelebránsa és szónoka dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz.

Ezen a napon a kegytemplom mellett található Szűz Mária tiszteletére szentelt 600 éves – a köztudatban kistemplomként ismert – római katolikus templomba szentségimádásra térhetnek be a hívek egész nap.

A búcsú záró mozzanataként délután 2 órakor a hívek a kegykép előtt a Lorettói-litánia eléneklésével köszönnek el a Szűzanyától.

A búcsúra Palánki Ferenc egyházmegyénk megyéspüspökének vezetésével gyalogos zarándokként érkeznek az Egyházmegyei Ifjúsági Tábor résztvevői, akik szombaton reggel püspöki szentmise után indultak útnak Levelekről. Az egyházmegyei ifjúsági iroda szervezésében a fiatalok július 25-31-ig egyhetes nyári táborozáson vesznek részt Szilvásváradon, ennek záró alkalma az egyházmegyei búcsún való részvétel mintegy megkoronázta az együtt töltött idejüket.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye