Apa és fia együtt szolgáltak az oltárnál – Fatimai engesztelő imaestet tartottak Nyíregyháza-Kertváros templomában

Nyíregyháza-Kertvárosban, a Fatimai Szűz Mária-templomban imaestre várják az egyházközség, egyházmegye híveit májustól októberig minden hónap 13. napján Szűz Mária fatimai jelenésére emlékezve, hogy együtt fohászkodhassanak égi Édesanyánkhoz.

A hagyomány szerint minden év július 13. napján újmisés pap mutat be szentmisét. Az idei imaest különlegesnek számított abban a tekintetben, hogy a papi szolgálattevők között apa és fia együtt szolgálhatott a szentmisén. A legszentebb imádságot, a szentmisét a június 25-én pappá szentelt Tóth László Gábor atya mutatta be, a szónok pedig az édesapja, Tóth Elek, nyíracsádi parókus atya volt. Az oltárnál szolgált Mike Ervin egyházmegyénk diakónusa, a házigazda, Pankotai József plébános, valamint Katona István Nagyhalász plébánosa. A szentmisén jelen volt dr. Obbágy László teológiai tanár, a kertvárosi görögkatolikus egyházközség parókusa is.   

A nyíregyházi templomban Pankotai József plébános már délután 16.00-tól várja a híveket az engesztelő imaalkalomra, hogy együtt imádkozzanak az Oltáriszentség előtt. Ezután Mária-áhítattal folytatódik az imaest, majd 19.00-tól ünnepi szentmise, végül körmenettel és szentségi áldással zárul az alkalom.

Ugyanilyen hagyomány alakult ki Mátészalkán, a ráckerti Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban is, ahol szintén minden hónap 13. napján imaestre várják a híveket.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye