A tuzséri Páduai Szent Antal karitász csoport is várja az önkénteseket

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei karitász szervezet tuzséri Páduai Szent Antal karitász csoportja is bekapcsolódott az ukrajnai háború elől menekültek fogadásába, megsegítésébe, elszállásolásába a záhonyi önkormányzattal karöltve. Csordás Gábor atya, az egyházmegyei karitász igazgató és munkatársai jelenleg úton vannak Tuzsér felé és tartós élelmiszer adományokat visznek.

Tóth Tiborné, a karitász csoportvezetője elmondta, folyamatosan érkeznek a menekültek Ukrajnából, a tegnapi nap folyamán a záhonyi határátkelőhöz mintegy kétszáz menekült – köztük kisgyermekes családok – érkeztek vonattal, személyautókkal, kézipoggyászt, kisebb csomagokat hozva magukkal.  

A karitász munkatársai és a lakosság önkéntesei szendvicsekkel várják a menekült családokat a vasútállomáson, majd a záhonyi Művelődési házban szállásolják el őket, de vannak akik tovább utaznak Magyarországon élő rokonaikhoz.

A tuzséri karitász csoport szeretettel kéri a további önkéntesek csatlakozását az Ukrajnából érkező menekültek megsegítéséhez. Segítséget várnak a szendvicskészítéshez, azok kiosztásához, de matracokra is szükség van, amelyeket a záhonyi művelődési házban helyeznek el. (Záhony, József Attila u. 46.)

További adományokat is szeretettel fogadnak: takarókat, kispárnákat, ágynemű huzatot, alapvető tisztálkodási, intim- illetve fertőtlenítő szereket, tiszta törölközőket, tiszta, jó állapotú ruhaneműket, és ezeket felirattal ellátott átlátszó zsákokba kérik becsomagolni (méret, férfi, női, gyermekruházat stb.).

Szükségük van alapvető, tartós, nem lejárt élelmiszerekre, édességekre, valamint teát, cukrot, citromot, citromlevelet, gyümölcsöt, ásványvizet, üdítőt is szívesen fogadnak.

Az adományokat a tuzséri karitász szervezet telephelyén (Tuzsér, Lónya u. 7., kapcsolattartó: Tóth Tiborné: 30/646-3616), a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Főplébánia épületében (Nyíregyháza, Kossuth tér 4), valamint a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Karitász központjában (Nyíregyháza, Tábor u. 1./E., kapcsolattartó: Rosszel Gertrúd, 30/116-5737) fogadják.

A Katolikus Karitász mindezen célok támogatására gyűjtést hirdet a Caritas Ukrajnával közös munkájának támogatására. A gyűjtéshez többféle módon lehet csatlakozni:

  • A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 Forint támogatást jelent)
  • Online adományozással a Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül
  • A Katolikus Karitász központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye