Lezárult a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pályázata, melynek célja a „legkedveltebb közétkeztetésben dolgozó szakemberek” megismerése volt. Az NNGYK és a pályázatot támogató intézmények, szervezetek (Magyar Kórházszövetség, Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, KÖZSZÖV – KÖSZ, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Terítéken az egészség, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége) büszkén mutatták be a nyerteseket, amely sorokat olvasva örömmel fedeztük a Szent István Idősek Otthona munkatársait / jelöltjeit.

A közétkeztető cégek és intézmények által a pályázatra benevezett több mint 140 jelölt közül a november 12-23. között zajló nyílt, online közönségszavazás után a Szent István Idősek Otthona munkatársai 2 kategóriában is győztesek (3 kategóriában 3 jelöltünk indult a szavazáson) :
- Balogh Lászlóné (Szent István Idősek Otthona) – legkedveltebb konyhásnéni (idősétkeztetés)

Vali, a hajdúböszörményi Szent István Idősek Otthona konyhai kisegítő munkatársa. Tapasztalatait kezdetben gyerekétkeztetésben szerezte, jelenleg az idősétkeztetésben kamatoztatja eddigi tudását. Humoros, jó kedélyű munkatárs, aki a szürke hétköznapokat is megszínesíti. Nagy öröm számára, amikor az étkezők pozitívan jeleznek vissza, hiszen ő már csak tudja, hogy mennyi háttérmunka rejlik benne, mire az asztalig kerül egy tál étel. Munkáját pontosság és alaposság jellemzi. Empatikus személy, ahol tud, segít. Konyhásnéni szerep mellett, megbirkózik a szakács munkakör egyes feladataival is, hiszen több fogást el tud készíteni „nagyüzemi” környezetben, legyen az egy hagyományos, vagy akár egy újragondolt étel. Szabálykövető magatartásával, kiváló csapatmunkájával jó példát mutat az utókornak. Célja, hogy a rábízott feladatokat továbbra is maximálisan ellássa, és hogy egy kis csipetnyi jókedvvel mosolyt csaljon az ellátottak arcára.
- Kocsisné Szálkai Emma (Szent István Idősek Otthona) – legkedveltebb szakács (idősétkeztetés)

Emike, a hajdúböszörményi Szent István Idősek Otthona szakácsa. Tapasztalatait kezdetben gyerekétkeztetésben szerezte, később pedig az idősebb korosztálynál bővítette a tudását. Vidám, közvetlen természetével és mindig pozitív hozzáállásával jó hangulatot teremt, mind a kollégák, mind az ellátottak körében. Az újításokat mindig szívesen fogadja, szeret megismerkedni új ízekkel, új technológia eljárásokkal, amit a közvetlen vezetője mutat be, amit aztán közösen véleményeznek, finomítgatják, tökéletesítik. Tanulni sosem késő – szokta mondani – ebben a szakmában mindig van hova fejlődni, csak akarni kell. Hiszi és vallja, hogy nincs lehetetlen. Célja, hogy az idősek étkeztetését magas színvonalon lássa el még jó ideig, jó egészségben, hogy lássa visszaköszönni a boldog arcokat, akiket nap mint nap megmosolyogtat.
Az NNGYK ezúton is köszöni a részvételt valamennyi jelölőnek, jelöltnek és szavazónak, és a pályázatot olyan közös sikernek tekinti, amely bizonyította, hogy a közétkeztetésben dolgozók munkája fontos értéket képvisel.
Nagyon büszkék vagyunk a Szent István Idősek Otthona közétkeztetésben dolgozó szakembereire és mentorukra, Molnár Dániel élelmezésvezetőnkre!

Dani, a hajdúböszörményi Szent István Idősek Otthona szakembere, aki jó kapcsolatot ápol az ellátottakkal és a dolgozókkal egyaránt. Több, mint tíz éves tapasztalatait hozta magával, az újonnan nyílt intézetbe, így minden lehetősége megvolt számára, hogy tudását itt kamatoztassa. Vezetőként jól bánik az ízekkel, a diétás étkeztetés sem áll távol tőle, a munkafolyamatokat remekül koordinálja. Dolgozói elismerik a munkáját, így mindig pontosan, az elvárásainak megfelelően hajtják végre az elvégzendő feladatokat. Kollégáinak ezért nagyon hálás, hiszen nap, mint nap, ami érkezik pozitív visszajelzés az étkezőktől, ez nekik is köszönhető. Szívesen alkalmaz új,- modern konyhatechnológiai eljárásokat, ami új recepteket, új ételeket eredményez, azért, hogy még változatosabb legyen az ételkínálat. Nagy örömre szolgált, hogy idén, a fenntartójuk által meghirdetett főzőversenyen, új belépőként egy csillogó ezüstérmet szereztek, (közel húsz közétkeztetést végző főzőcsapatból) ezzel is elismerve a munkájukat. Jövő évre a cél a még csillogóbb arany, és az ellátottak elégedettségének a fenntartása.
Mentoruknak, Molnár Dániel élelmezésvezető Úrnak és a nyerteseknek szeretettel GRATULÁLUNK és köszönjük szépen a mindennapokban is nagyszerű, kiemelkedő helytállásukat!
Fehérné Erzsébet sajtóreferens
