2025 tavaszán megnyitja kapuit a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye új szociális intézménye Hajdúszoboszlón – Várják a lakók és a munkatársak jelentkezését!

A Hajdúszoboszlón épülő 99 fő ellátására alkalmas, 3540 m2 alapterületű egyházmegyei idősek otthonát a tervek szerint 2025 tavaszán adják át.
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök az intézmény vezetésére Nyikos-Fegyveres Andreát kérte fel.

Az idősek otthona a Szent László római katolikus plébániához tartozó Wesselényi utcai zarándokház és kápolna mögötti területen épül, és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában fog működni.
Az intézmény alapkőletételének ünnepségét 2022. október 25-én tartották.

Az intézmény már fogadja az új munkatársak és lakók jelentkezését a következő elérhetőségen:
Nyikos-Fegyveres Andrea 
intézményvezető
Tel.: +36 30 857 0521
E-mail: janospal.szoboszlo@dnyem.hu

***

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartása alatt jelenleg három idősek otthona működik és két intézmény építése van folyamatban.
debreceni Szent Erzsébet Otthonban 99 idős gondozott él, a nyíregyházi Seregély István Papi Szociális Otthonban szintén 99 idős emberről gondoskodnak, Balkányban a Szent Antal Idősek Otthona 50 férőhellyel működik.


Az egyházmegyében Hajdúszoboszlón és Hajdúböszörményben épül új szociális otthon. Hajdúszoboszlón az Arany János utcában egy 99 férőhelyes épül, Hajdúböszörményben pedig az Újvárosi úton az 50 férőhelyes bentlakásos otthon létesítése fejeződött be, az átadása folyamatban van.  A két beruházásnak köszönhetően a településeken újabb munkahelyek létesülnek: Hajdúszoboszlón előreláthatólag közel 50 főt, Hajdúböszörményben pedig 35 főt tudnak majd foglalkoztatni az induló intézmények. 

Az egyházmegye tervei között szerepel egy szociális otthon létesítése Mátészalkán, a Ráckerti-templom telkén, az egyeztetések folyamatban vannak.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye