A szeretet nem fogy el soha – Szent Kamill ünnepét tartották Ajakon

Szent Kamill ünnepét tartották együtt a gyermekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel, idősebb testvérekkel, szerzetesekkel az Úr Jézus oltára és keresztje körül augusztus 3-án Ajakon, a Nagyboldogasszony-templomban.  

Ez volt az első Szent Kamill ünnepem itt Ajakon. A kedves nővértársaimhoz érkeztem nyaralni, és azért, hogy együtt ünnepeljünk.
Leginkább az a szeretet fogott meg, ami lelkileg érezhető volt, ahogyan az ünnep egységet teremtett közöttünk; az a szeretet, amit a füleinken keresztül fogadhattunk be a szívünkbe Gráf Zoltán segítségével; az a szeretet, amit fizikálisan próbáltunk megjeleníteni egy kis előadás keretében a gyerekekkel, fiatal felnőttekkel és a nővérekkel együtt, Szent Kamill éltéhez kapcsolódóan. Ez a szeretet pedig a szentmisében teljesedett ki, melyet Szenes István atya (Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség) vezetésével élhettünk meg közösségben. Ezt követően pedig szeretetvendégség várt minden résztvevőt.

A műsorunk egyik dalának refrénjében azt hallhattuk, hogy: „A szeretet nem fogy el sosem”. Itt Ajakon pont ezt éltem meg, hogy ez a szeretet valóban nem fogy el sosem, mert ahogy a nővérek, a kedves testvérek, a gyermekek, a görögkatolikus testvéreink szeretete egybefonódik a Kereszt körül, abból mindig jut bőven mindenkinek nap mint nap, aminek én is részese lehettem.

Isten áldását kérem erre a kedves, befogadó és szeretetteljes közösségre! Kívánom, hogy még sokáig keressék együtt, fogadják be, és osszák meg Jézus szeretetét, amire a mai világnak olyan nagy szüksége van.

Mária Dóra nővér (a Boldogasszony Iskolanővérek debreceni közösségének első-fogadalmas nővére)

Forrás: akiba.hu
Fotó: Hasulyóné Rutkai Éva

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye