Kisvárdán tartják az Egyházmegyei Ministránstábort

Ezen a héten, július 1-5-ig tartják az Egyházmegyei Ministránstábor Szidor János egyházmegyei ministrán-sreferens atya vezetésével a kisvárdai Szent László köznevelési intézményben.

A táborozók változatos programokon vesznek részt. Már az első nap gyalogos zarándoklattal kezdődött, a ministránsok Bákonyi János plébános meghívására a fényeslitkei plébánián rendezett szemináriumi évfolyam-találkozóra látogattak és szentmisén vettek részt. Délután ismerkedtek, játszottak, vacsora után pedig focimeccset néztek és társasjátékok között választhattak a gyerekek.

A keddi nap nagy részét a nyíregyháza-sóstói Állatparkban töltötték, este foci, film, illetve társasjáték várt rájuk. Szerda a strandolásé volt, a kisvárdai Aquacinema strand különleges lehetőségei  is maradandó élményt jelentett számukra. Csütörtökön a belvárosi sétán közelebbről is megismerkedtek a helyi templomokkal, délután pedig Vásárosnaményban a Hunor Vadászati kiállításon a vadászok szokásaival gazdagítják ismereteiket.
A tábor pénteken közös játékkal, szentmisével és ebéddel zárul, és megosztják egymással a héten szerzett tapasztalataikat is.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye