Bűn és megtérés – Mijo Barada tart lelkigyakorlatot 2024. július 30 – augusztus 1-ig Nyírbátorban. Várják a jelentkezőket!

„Szüksége van a léleknek a csendre, az összeszedettségre, arra, hogy elfelejtsen minden teremtett lényt. Ebben a környezetben hozza létre benne Isten a maga uralmát, és alakítja ki a belső életet, a vele való bensőséges kapcsolatot, a lélek párbeszédét Istennel, hitben, reményben és szeretetben…” (Charles de Foucauld)

Mijo Barada „Térjetek meg és higgyetek az evangéliumban!” (Mk 1,15) evangéliumi szakasz alapján Bűn és megtérés címmel tart lelkigyakorlatot 2024. július 30 – augusztus 1 –ig (kedd, szerda, csütörtök) a Nyírbátori Római Katolikus Minorita-templomban (Nyírbátor, Kelemen Didák köz 1.)

A lelkigyakorlaton az alábbi témák szerepelnek:
– Személyes tanúságtétel
– Az élet értelme
– Kicsoda Jézus Krisztus?
– Szentségre hivatottak
– A megtérés szükségessége
– A bűn
– Előkészület a szentgyónásra
– Ima a három isteni erényért (szeretet, remény, hit és evangéliumi öröm)
– Ima a szellem és a lélek sebeinek gyógyulásáért
– Iima szabadulásért, gyógyulásért a fájdalmakból és szenvedésekből, amelyek a bűnös életvitel és az ima hiányának következményei  
– Ima a karizmák akadályainak feloldásáért és az új életért a Lélekben
– Életfelajánló ima Jézus Isteni Szívének és Mária Szeplőtelen Szívének
– A hit három lépése:
   1. ima azért, hogy el tudjam fogadni a saját életemet
   2. ima azért, hogy hálát tudjak adni a saját életemért
   3. ima azért, hogy Isten megdicsőülhessen az életemben

A lelkigyakorlat 2024. július 30-án 9 órakor kezdődik dicsőítéssel (érkezés és regisztráció 8:00-tól) és 2024. augusztus 1-én a 15 órakor kezdődő szentmisével ér véget.

JELENTKEZNI: a lelkigyakorlat.hu oldalon és ezen belül a nyírbátori lelkigyakorlatra kattintva lehet.

További információk:
Az előadó és a team útiköltségére és ellátására 7 000 Ft hozzájárulást kérnek a helyszínen.
Érdeklődni:  talithakum.hu@gmail.com címen lehet.

A szervezők a jelentkezés beérkezéséről kezdve egy héten belül visszajelzést küldenek. Kérik az email cím pontos megadását, különben nem fog megérkezni a visszajelzés és más információk.
Továbbá kérik, hogy csak azok jelentkezzenek a lelkigyakorlatra, akik mindhárom napon részt tudnak.
(A jelentkezési felület kitöltésével hozzájárulunk az adataink a lelkigyakorlat szervezése és lebonyolítása során történő felhasználásához.)

*

Mijo Barada Splitben (Horvátország) született 1960-ban. Agráregyetemet végzett Zágrábban és elismert szakember lett a mandarin és krumpli termesztés területén. Saját birtokán gazdálkodik e mellett szakértő több intézetben.
Kiegyensúlyozott házasságban él feleségével, Isten 4 gyermekkel áldotta meg őket.

1983 óta vezet imacsoportokat és szemináriumokat a lelki megújulás témájában, számos pappal együttműködve. A világ sok táján tartott lelkigyakorlatokat, de elsősorban a Balkán háború sújtotta területein.
2010-ben az Ágoston-rend harmadrendi tagja lett. Az Ágoston-rend külső kapcsolatokért felelős vezetője elvitte őt a pápához és bemutatta a munkáját. Mijo Barada megkapta szolgálatára a pápai áldást.
2012-ben megalapította az Ágoston-renddel karöltve az „Isteni szeretet misszionáriusainak” támogató egyesületét, amely a missziós munkát segíti.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye