Július 28-án tartjuk az egyházmegyei búcsút Máriapócson. A szentmise főcelebránsa és szónoka Schönberger Jenő, a Szatmári Egyházmegye megyéspüspöke lesz

Idén a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szokásos búcsúi ünnepét július 28-án, vasárnap tartja Nemzeti Kegyhelyünkön, Máriapócson. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, amelynek főcelebránsa és szónoka SCHÖNBERGER JENŐ szatmári megyéspüspök lesz.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök hívja az egyházmegye lelkipásztorait, híveit, hogy együtt adjunk hálát a közösségünkért, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéért. Kérjük a Szűzanya segítségét, közbenjárását, hogy továbbra is szeretettel hordozzuk a szívünkben egyházmegyénket.

A búcsún lehetőségünk lesz csöndes adorációra is a máriapócsi római katolikus Szeplőtelen Fogantatás-templomban, a folyamatos szentségimádás 8 órától 10:45-ig tart. A zarándoklat délután 2 órától litániával fejeződik be.

A búcsúra több egyházközségből indul gyalogos, kerékpáros zarándoklat. Az egyházmegyei ifjúsági tábor résztvevői Palánki Ferenc püspök atya vezetésével idén is gyalogos zarándokként indulnak el július 27-én, szombaton 8 órakor Levelekről Máriapócsra. A főpásztor bátorít mindenkit, hogy csatlakozzon ehhez a zarándoklathoz.

A hagyomány szerint szombaton éjszaka szentségimádással egybekötött imaesten vehetünk részt a fiatalokkal együtt a kegytemplomban.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye