XII. alkalommal rendezték meg a Józanság Napját Debrecenben

A 2001-ben alakult Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Forrás Lelki Segítő Központ közösen szervezte meg XII. alkalommal a Józanság Napja elnevezésű rendezvényt Debrecenben, 2024. május 24-25-én. A kétnapos program célja, hogy felhívja a helyi társadalom figyelmét arra, hogy van gyógyulás, kiút a szenvedélybetegségekből.

Május 24-én, pénteken a Debrecenben működő önsegítő csoportok nyitott ülésein, illetve a Debrecenben működő segítő intézmények, szervezetek bemutatkozásán vehettek részt az érdeklődők a DEMKI Ifjúsági Házban.

Május 25-énszombaton az Debrecen-Árpád téri Református Templomban az önsegítő csoportok beszámolóira, bizonyságtételekre, valamint szakmai kerekasztal beszélgetésre került sor, melyek célja egymás megismerése és az együttműködés erősítése. A délelőtt során a történelmi egyházak képviselői közösen megemlékeztek a szenvedélybetegség áldozatairól, és imádkoztak a családtagokért a szabadultakért és a gyógyultakért.

A program célja, hogy felhívja a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy a szenvedélybetegségek és az ezekből következő egészségügyi, szociális és társadalmi problémák kezelése mindenkinek közös feladata a városunkban.

Fekete Lajos
a Forrás Lelki Segítő Központ munkatársa

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye