„Egy az Úr, egy a hit” – Kamarakiállítás és püspöki kerekasztal-beszélgetés Debrecenben, a Déri Múzeumban

Előadás és kamarakiállítás sorozat indult a Cívisek világa állandó helytörténeti kiállításhoz kapcsolódóan ősszel a Déri Múzeumban. Ennek keretében, s a kölcsönös megértés és elfogadás jegyében november 24-én 17 órától „Egy az Úr, egy a hit” címmel kiállítás megnyitó kezdődik a Déri Múzeum Dísztermében. 

A Cívisek világa terében látható tárgyak, valamint a kávézóban helyet kapó fotók és dokumentumok a Debreceni Református Egyházmegye és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegye gyűjteményes anyagából valók.
A Díszteremben a kiállítás rövid megnyitóját tartják: dr. Krakomperger Zoltán általános helynök, a Szent Anna-székesegyház plébánosa és Zsoldos Tibor, a Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkipásztora.   

A Cívisek világa kiállításban látható tárgyakat a helyszínen bemutatja: dr. P. Szalay Emőke,  a Debreceni Református Kollégium Múzeumának muzeológusa. 
A Kávézóban látható dokumentumokat és fotókat a helyszínen bemutatja: dr. Veress Dániel, a Debreceni Református Kollégium Múzeumának muzeológusa és Somogyi Péter, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Könyv- és Levéltár igazgatója. 

Ezt követően, 18 órától „Egy az Úr, egy a hit” címmel püspöki kerekasztal-beszélgetés kezdődik a Díszteremben, melynek résztvevői: dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, valamint Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke.
Az est moderátora: Vojtkó Ferenc, a Debrecen Televízió szerkesztő- riportere.  

Forrás: Dallos-Nagy Krisztina
sajtóreferens – Déri Múzeum

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye