„Mindnyájan testvérek vagytok…”Felújított harangberendezést áldottak meg Tiszagyulaházán

Ünnepi szentmisére hívták a híveket a harangok Tiszagyulaházán november 5-én. Egy viharkár következtében megsérült a harangberendezés, és egy időre az egyik harangunk elnémult, de az egyházmegyei támogatásnak és a hívek adományainak köszönhetően sikerült a hibát kijavítani. A harangberendezés megáldására és az ünnepi szentmise bemutatására Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atya jött el az egyházközségünkbe.

Jó volt látni, érezni, milyen nagy összefogással, lelkesen készültek az egyházközség tagjai a helyi önkormányzattal együtt a jeles alkalomra. Végre elérkezett a nagy nap, egy esős vasárnap, de a harangok hívására örömmel és lelkesen jöttek a hívek a helyi és a szomszédos egyházközségekből, valamint a településről elszármazó távolabb élők.

A szentmise kezdetén a gyermekek verset mondtak a templomról, majd Ferge Jánosné, az egyházközség világi elnöke köszöntötte a főpásztort. Ezt követte a harangberendezés megáldása, majd az ünnepi szentmise.

Püspök atya homíliájában arról beszélt, hogy e múlandó életben vannak, akik sikereket keresnek, karrierre vágynak, pedig Jézus azt tanítja, hogy „mindnyájan testvérek” vagyunk. Isten örök lakomára hív meg minket, a feladatunk, hogy segítsük egymást, tartsunk rendet életünkben, érezzük át testvériségünket és tegyünk tanúságot Istenről!

A szentmise végén Maga László plébános köszönetet mondott Palánki Ferenc püspök atyának, Bukta András harangjavítónak, a híveknek, valamint Mikó Zoltán polgármester úrnak. A köszönetnyilvánításokat követően a főpásztor püspöki dicséretet nyújtott át Aleváné Ádám Marika sekrestyés és Szincsák Szabó Edina kántornő részére hosszú éveken át tartó hűséges szolgálatukért. 

A szentmise után a Művelődési Házban tartott agapé elején Mikó Zoltán polgármester mondott ünnepi köszöntő beszédet.

Hála és öröm van szívünkben az ünnep után, élni akarjuk a mindennapokban Jézus tanítását, hiszen: mindnyájan testvérek vagyunk.

Maga László plébános
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye