Imanap az ifjúságért Boldog Carlo Acutis hajszálereklyéje előtt Pócspetriben

Boldog Carlo Acutis emléknapjához kapcsolódva 2023. október 14-én a Vianney Tstvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség imadélutánt tart Pócspetriben a Szent Kereszt felmagasztalása plébániatemplomban, amelyre minden korosztályt szeretettel vár. A nap célja Boldog Carlo Acutis közbenjárását kérni az ifjúságért, hogy felismerjék élethivatásukat és merjenek elköteleződni mellette.

Boldog Carlo Acutis életéről ITT olvashatunk.

Boldog Carlo édesanyjától, Antonia Salzano Acutis asszonytól elsődleges hajszálereklyét kapott a Vianney Testvérek Közösség, amely jelenleg Magyarországon egyedüli. Ezt az ereklyét szeretnék most közkinccsé tenni imára hívva mindenkit – fiatalokat, szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat és  minden keresztényt – akinek fontos, hogy a fiatal nemzedék megtalálja élethivatását, legyen az a házasság, papság, szerzetesség vagy megszentelt világi élet.

A program 15 órakor kezdődik ünnepélyes ereklye kihelyezéssel, majd katekézissel folytatódik, amelyben Szenes István atya a szentek tiszteletéről és közbenjárásáról, az élethivatásokról és az ereklyetiszteletről fog beszélni.  Ezt követi a zenés dicsőítés, szentségimádás, gyónási lehetőség  és személyes közbenjáró ima az adott szándékra.  Az imadélutánt szentmise zárja és a jelenlévők egyenkénti megáldása.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye