Szentmise, tanítás, dicsőítés, gyógyító ima John Baptist Bashobora ugandai misszionáriussal Nyíregyházán

Az ugandai származású misszionárius,John Baptist Bashobora magyarországi útja során október 19-én, csütörtökön a nyíregyházi Fatimai Szűz tiszteletére szentelt templomban találkozik a hívekkel. 17:00 órától dicsőítésen, rózsafüzér imádkozáson, majd 18:00-tól szentmisén, tanításon, gyógyító imán vehetünk részt.

Az ugandai lelkipásztor a Hegyközi Karizmatikus Megújulás Mozgalom meghívására érkezik Magyarországra. Október 17-22- ig találkozhatunk vele Gödöllőn, Budapesten, Nyíregyházán, Miskolcon és Füzérradványban, ez utóbbi helyszínen 21-22-ig kétnapos lelkigyakorlatot tart a helyi római katolikus templomban, amelyen előzetes regisztrálást követően vehetünk részt. (részletek: Hegyközi Karizmatikus Megújulás Facebook oldala)

***

John Baptist Bashoborát 1972-ben szentelték római katolikus pappá, ezt követően lépett be a Szent Kereszt Kongregációba; Indiába ment noviciátusba. Ezután Rómában doktorátust szerzett teológiából és egyetemi diplomát pszichológiából. Jelenleg papként szolgál Ugandában, egyházmegyéje területén, ahol a karizmatikus megújulás egyházmegyei koordinátora.
Népszerű előadó: 2013-ban Varsóban több mint 60 ezren gyűltek össze egy általa vezetett imatalálkozóra, de gyakran tart elmélkedést az USA-ban is nagy tömegek előtt. Hazájában árvaházakat építtetett és iskolákat alapított. Létrehozta a Krisztus Barátai Alapítványt, amely otthont, iskolát és egészségügyi ellátást nyújt több mint hatezer Ugandában élő árvának, akik a háború vagy az AIDS miatt veszítették el szüleiket. Összegyűjti a szeméttelepeken élő gyerekeket is; evangelizációs útjain nekik, az árvaházak és iskolák javára gyűjt adományokat.

A szabadító és gyógyító imaszolgálatairól világszerte ismert, árvaházakat működtető Bashobora atya misszióját lehetőségünk lesz adományokkal támogatni a helyszíneken.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye