Gyermekek táboroztatására fordította a Forrás Lelki Segítő Központ a Debreceni Katolikus Bál adományát

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szociális alapfeladatokat ellátó intézménye, a Forrás Lelki Segítő Központ 2023. június 19. és 23. között szervezte meg egyhetes nyári táborát.

A Központ munkatársai a családokkal végzett segítő munkájuk mellett fontosnak feladatnak tekintik a megelőzési tevékenységet, mely kiterjedhet a családi életet érintő problémákra és a és a közösségépítésre. A megelőzési tevékenység mellett a gondozásban részesülő családok esetében is hasznos kiegészíteni a szorosan vett segítő munkát a kapcsolattartás más eszközeivel.

A május 19-én megrendezett Debreceni Katolikus Bál tombolabevételét a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye az egyik intézményének, a Forrás Lelki Segítő Központnak ajánlotta fel. A szociális szervezet ezt a támogatást a gondozásában részesülő 15 gyermek élményekkel teli, egyhetes nyári táborozására fordította.
A résztvevő gyermekek lehetőséget kaptak arra, hogy a hétköznapi nehézségeiket, félelmeiket, bizonytalanságaikat, konfliktusaikat hátrahagyva, egy héten keresztül változatos, színvonalas programokon vegyenek részt.

A tábor ideje alatt szakképzett vezető kíséretével megismerkedtek a Debreceni Állatpark lakóival, önfeledt, játékban és kalandokban bővelkedő napot töltöttek el a Kerekerdő Élményparkban, kézműves foglalkozásokon próbálhatták ki kreativitásukat és kézügyességüket a DEMKI Tímárházban, ellátogattak a Debreceni Szent Anna-székesegyházba, a főplébániára, elutazhattak a Tisza-tavi Ökocentrumba és érdekes kirándulást tehettek a tudomány világában az Agóra Tudományos Élményközpontban és a Botanikus Kertben.

A gyermekek közösséggé kovácsolásában nagy szerepet játszottak a közös étkezések, fagyizások, illetve az egész héten keresztül folyó nemes versengés, melynek zárásaként a hétzáró ünnepség keretében értékes jutalmakkal gazdagodott minden résztvevő gyermek.

Munkatársaim és a gyerekek nevében köszönjük a nagylelkű támogatást, melyből a program megvalósulhatott.
A gyermekek és családok pozitív visszajelzéseinél talán beszédesebben „mesélnek” a tábor során készített, a közös az élményeket megörökítő fotók.

Nyikos-Fegyveres Andrea
intézményvezető – Forrás Lelki Segítő Központ

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye