22 fős delegáció képviseli egyházmegyénket a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozón

Megérkezett Portugáliába a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyét a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozón képviselő 22 fős ifi csapat Németh István atya vezetésével. Az ifjúsági találkozót augusztus 1-6 között rendezik meg.

Az Ifjúsági Világtalálkozót megelőző héten előtalálkozókat szerveznek, felkészítve a fiatalokat a nemzetközi találkozóra. Egyházmegyénk csapata a Chemin Neuf közösség által Faro városában szervezett előtalálkozón vesz részt.
Faro Portugália legdélebbi városa a kontinensen, jelentése világítótorony. A róla elnevezett kistérségben helyezkedik el. A város lakossága 41 934 fő, az agglomerációban élőkkel együtt összesen 64 560 fő.

Az Öröm-hír Sajtóirodát Berényi Rebeka, az egyházmegyei delegáció egyik tagja tájékoztatja fotókkal illusztrálva:
„A 22 fős csapatunk ma reggel, 07. 26-án, 7:15-kor a Budapesti Liszt Ferenc repülőtéren gyülekezett, ahol Németh Isti atya nagy szeretettel várt bennünket. Amint megkaptuk az idei világtalálkozó logójával ellátott pólónkat és feladtuk bőröndjeinket, a becsekkolás következett, majd egy kétórás repülőút várt ránk, amelynek célállomása Düsseldorf volt.  Szűk négy órás várakozás után szálltunk fel a Faróba tartó járatra. A háromórás út után kis késéssel landoltunk, a reptéren pálmafák és meleg idő várt ránk.

A csapat kezd összeszokni, kíváncsian várjuk, mit rejteget számunkra a mai nyitó este, és izgatottak vagyunk a többi fiatal megismerésével kapcsolatban is.
Szeretnénk Istent megtapasztalni, személyesen találkozni Vele, és úgy megélni az előtalálkozót, hogy lelkiekben is felkészülhessünk az augusztus 1-től kezdődő Ifjúsági Világtalálkozóra.”

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye