Szent Imre Gyermektábor – vagyis Learn English with Holmes!

A Nyíregyháza-Jósavárosi Szent Imre Plébánia szervezésében az egyházközség és az iskola vidám gyermekcsapata táborozott sokadik alkalommal a közelmúltban Pusztafalun, az Öreg Bence Turistaházban, és ebben az évben plébániai kormányzójuk és iskolalelkészük ötlete szerint a tábor angolos színezetet is öltött.

Reggelenként angol keresztény énekeket tanultunk, délelőttönként „angoloztunk”, délután pihentünk, kirándultunk és „patakoztunk”, esténként pedig közkívánatra visszatértünk egy-egy angolos játékhoz.
Jó volt együtt imádkozni, egységben voltunk. Az esti imában mindig hálát adtunk három dologért, amit aznap tapasztaltunk meg. Projektmunkánk során bibliai személyeket és szenteket mutattunk be angolul, három fős csoportokban.

Így írnak a táborozók és szüleik visszajelzéseikben:
„Jó volt mindenkivel jóban lenni. Amikor a többiekkel voltam, igazi egységben éreztem magam.”
„Itt jó volt közösségben lenni. Sokat beszélgettünk.”
„Eddig is szerettem az angolt, de így sokkal jobb volt, hogy a megszokott kis csapattal játszva angolozhattam,”
„Még félek az angoltól, de itt jó volt… Sokkal közelebb kerültünk az angolhoz… Sokkal jobban értek mindent.”

„Nagyon jó volt hallgatni az esti telefonhívások alkalmával, hogy mennyire jól érzi magát. Felszabadult és vidám, élményekkel teli volt a kis szíve, lelke! Legjobban az fejezi ki az ott töltött időt, hogy az utolsó percig kételkedett, hogy menjen-e a táborba. Most pedig azt mondja, menni akar jövőre is! Ott a táborban, a közösségben, sokat oldódott a szorongása. Hálásan köszönjük a lehetőséget, a sok élményt, és a kísérőknek a szeretetüket, a szívüket, a munkájukat, amit beletettek a táborba.”

A táborról kisfilm is készült: https://www.youtube.com/watch?v=V8XFM-P4qQM .

A tábor angolos szlogenjének ihletője, Holmes kutya is elégedett lehetett, hiszen az utolsó estén elhangzott a Pocaksimi-dal 3., vagyis a Belly Rub Song 3.
Jövőre to be continued… (folyt. köv.)

Hálásan köszönjük Palánki Ferenc püspök atya és az egyházmegye támogatását, és minden gyermeknek és felnőttnek pihenést, feltöltődést, családi- és közösségi programokat kívánunk a nyár további részére.

Nagy Csaba atya és a táborozók

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye