Az egyházmegyei ifjúsági tábor résztvevői Palánki Ferenc megyéspüspök vezetésével idén is gyalogos zarándokként érkeznek az egyházmegyei búcsúra, Máriapócsra

Amikor a zarándok a Mária-kegyhelyre, Máriapócsra érkezik, a hazaérkezés öröme járja át. A Szűzanyához, égi édesanyánkhoz érkezve célba érünk, és egy új kezdet előtt állunk. Szükségünk van az anyai ölelésre, amely erőt, bátorítást jelent számunkra, ugyanakkor új kezdetet is, hiszen a Máriával való találkozás küldetést is ad. A Szűzanya azt kéri, hogy tegyük szabaddá a szívünket, és mindent szívvel tegyünk. Szívvel imádkozzunk, így vegyünk részt a szentmisén, a szentségimádáson, szívvel gyónjunk, csodálkozzunk rá a körülöttünk lévő teremtett világra, hogy létrejöjjön a találkozás Jézussal. Ha a szívben szeretet van, akkor semmi sem nehéz, de ha nincs benne szeretet, akkor minden nehéz.

Évről-évre ezzel a lelkülettel, hálaadással igyekszünk a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsújára is Máriapócsra, amely idén július 30-án, vasárnap lesz. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atya hívja az egyházmegye lelkipásztorait, híveit, hogy együtt adjunk hálát a közösségünkért, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéért, amely ebben az évben ünnepli megalapításának 30. évfordulóját. Kérjük a Szűzanya segítségét, hogy továbbra is együtt, szeretettel a szívünkben, könnyedén hordozzuk egyházmegyénket.

Fotó: Archív/dnyem.hu

A főpásztor idén is gyalogos zarándokként érkezik a búcsúra együtt az egyházmegyei ifjúsági tábor résztvevőivel. A fiatalok azon a héten Szilvásváradon táboroznak, záró  programként pedig részt vesznek az egyházmegyei búcsú ünnepén. 28-án este már a nyírbátori Kelemen Didák Lelkigyakorlatos ház vendégszeretetét élvezik, majd másnap, 29-én, szombaton 9 órától Palánki Ferenc megyéspüspök szentmisét mutat be a Minorita-templomban, ezt követően pedig gyalogos zarándokként indulnak el Máriapócsra. A Szűzanya kegyhelyen további lelki programok várják a fiatalokat.
A gyalogos zarándoklathoz bárki csatlakozhat.

Az egyházmegyei búcsú programja – július 30., vasárnap:
10.15: Katekézis a tábori oltárnál
11.00: Ünnepi szentmise. A szentmise főcelebránsa és szónoka: Felföldi László pécsi megyéspüspök
14.00: Elköszönés a Szűzanyától – Loretói litánia a kegytemplomban

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye