Egyházmegyei főzőversenyt rendeztek Debrecenben

VI. Egyházmegyei főzőversenyt rendezett a debreceni Szent Erzsébet Otthon 2023. május 31-én a debreceni Kerekestelepi Kemping területén.

A házigazda közösség meghívására 14 csapat, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szociális és köznevelési intézményei, valamint a Szent Erzsébet Otthon csapata mérte össze főzőtudományát a főzőversenyen.
A rendezvényen Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atya is meglátogatta a versenyzőket.

A főzés ideje alatt kulturális műsorokkal szórakoztatták egymást a résztvevő csapatok. Hallgattunk galgamenti, valamint főzéssel, étkezéssel kapcsolatos népdalokat, verseket, rácsodálkozhattunk néptáncaink gazdagságára, valamint ismert magyar slágerek dallamai is felcsendültek. A közösség összetartó érzését erősítették a szeretetről és családról elhangzott versek.

A versenyzők már korán reggel megérkeztek, hogy délre, a zsűri tagjait: Ferenczi Richárd gávavencsellői, Csordás Gábor nyíregyházi és Tóth László debreceni plébánosokat a lehető legfinomabb ételekkel és különleges tálalással fogadhassák.

A versenyen elért helyezések a következőek:
I. helyezést értek el a mátészalkai Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda munkatársai, az „SZSZB ízek mesterei” csapata.
II. helyezett lett a legifjabb csapattal nevező debreceni Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium „Jávorszarvasok” csapata.
III. helyezést ért el a balkányi Szent Antal Idősek Otthonának „Fakanál” csapata.
Különdíjban részesült a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda „A három muskotályos” csapata.
Továbbá kiosztásra került a Legvidámabb csapat-díj, melyet a debreceni Forrás Lelki Segítő Központ „Forrás” csapata nyert el.
A leglelkesebb csapat címet a nyíregyházi Seregély István Papi Szociális Otthon „SIPSZO” csapata nyerte.
A legkreatívabb csapatnak a DNYEM Püspöki Hivatal és a Kórházlelkészi Szolgálat közösen induló csapatának „Püspök Atya Sárga Angyalai” bizonyultak.
Szeretnénk köszönetünket kinyilvánítani a versenyzőknek, akik elfogadták a meghívást a rendezvényre, valamint azoknak, akik a hátteret biztosították.
A mai nap sikeréhez adományokkal hozzájárult a Mátyás Sütő Kft., Papp és Tsa. 2000 Kft., Ráduly Familia Kft. Köszönjük önzetlen adományaikat!

Hlács Erika a rendezvény főszervezője – Szent Erzsébet Otthon
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye