„VIA PACIS – BÉKE ÚTJA” – Keresztutat áldottak meg a debreceni Jézus Szíve egyházközségben

„VIA PACIS – BÉKE ÚTJA” elnevezésű 15 állomásból álló keresztutat áldottak meg Debrecenben, a Jézus Szíve-templom kertjében május 13-án, az egyházközség első Fatimai imatalálkozóján.

A szentmisét celebrálta és a stációkat megáldotta dr. Krakomperger Zoltán általános helynök atya.
A keresztút megáldásáról Szegedi Kálmán plébános gondolatait olvashatjuk.

Életünk folyamán sok-sok utat bejárunk, jókat, rosszakat, céltalant és célba vivőt. A hívő keresztény embernek az útja összekapcsolódik Jézus útjával. „Én vagyok az út, az igazság és az élet.” (Jn 14,6) – mondja Jézus. Ha Őt követjük, akkor célba érünk, ami számunkra az üdvösség. Az életünk nem sima és akadálymentes, hanem göröngyös, küzdelmekkel tűzdelt, de boldog szakaszokkal tarkított. Gyakran háborgunk is a nehézségek miatt. Hibáztatjuk önmagunkat, a szomszédunkat, a főnökünket és így tovább s végül még Istent is.

Vágyunk a kiegyensúlyozott életre, amit békességesnek is nevezhetünk. Hol találom ezt meg? Nem hol, hanem kinél! Jézusnál! Ő végigjárta a kiengesztelődés útját értünk, helyettünk. A bűn annyira kátyússá tette az életünket, hogy a generál helyreállítást csak Jézus tudta elvégezni. Az Út, a VIA PACIS – a BÉKE ÚTJA elkészült, haladhatunk rajta Jézust követve.

A fatimai jelenések évfordulójának napjával a debreceni Jézus Szíve templomban is elindítottuk az engesztelést a hit megerősödéséért, és a békéért. A városból és a környező településekről mintegy 90 hívő imádkozott együtt. Minden hónap 13. napján 17:00 órától 21:00 óráig tartjuk a szertartást: rózsafüzér imádkozása, szabadtéri keresztúti ájtatosság, litánia, szentségimádás, szentmise körmenettel zárva.

Minden jószándékú és engesztelni vágyó testvért szeretettel várunk!
Jézus vár téged, mert számít rád!          

Szegedi Kálmán plébános
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye