Ismét benépesül a tóparti ligetes táj – 17. alkalommal rendezik meg az Egyházmegyei Gyermeknapot Nagykálló-Harangodon

Május 13-án, Nagykálló-Harangodon rendezik a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hagyományai közé tartozó Egyházmegyei Gyermeknapot.
A békés, csöndes, tóparti, 75 hektáros, dimbes-dombos, erdős, ligetes tájat egy napra birtokba veszi a mintegy 665 gyermek, 80 ifjúsági munkatársak, 100 felnőtt kísérő és lelkipásztor  – tudtuk meg Kardos György, hitoktatási koordinátortól, az egyházmegyei gyermeknap főszervezőjétől.
Az általános iskolás korú hittanosok  találkozóján Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atya is jelen lesz és a nap zárásaként, délután 3 órakor szentmisét mutat be.

A terület bejáratánál már 8 órától várják a résztvevőket. A szervezők kérik a gyermekeket kísérő csapatvezetőket, hogy a harangodi táborhelyre érkezéskor először a regisztrációs pontnál jelentkezzenek!
A rendezvénysátorral megnagyobbított csűr a kezdő program és a záró szentmise színtere. Ide 9.10-ig várják a gyermeknap minden résztvevőjét az eligazításra.
A rendező csapat felkészülten vár minden résztvevőt. Elkészültek az akadályverseny pályák, a csűrben már áll a színpad.
Az idén a nagy létszám miatt több padot helyeztek el, kérik, hogy akik tudnak, hozzanak plédeket, hasznos lehet a hűvösebb idő és az elhelyezkedés miatt is.

A kiírás szerint a következőképpen alakul a gyermeknap programja:
800-tól – regisztráció, a terület elfoglalása
910 – „Járjuk a tábort” – reggeli zenés testi-lelki bemelegítés
930 – Köszöntés, ráhangolódás
1000 – Akadályverseny plébániai csapatok részvételével
1130 – Ebédidő
1200 – Válassz és játssz! Máltai játszóház: nemez labda és karkötő készítés, óriástársas, arcfestés, viking sakk – Cserkészek: természetes anyagokból készült érdekes játékok: méta, ördöglakat, hernyótalp – Kreatív foglalkozások: fafaragás, csuhéfonás – Lovaglás (póni lovak)
1430 – Énektanulás, felkészülés a szentmisére
1500 – Szentmise
1600 – Hazautazás

A táborhelyen alkalmas vizesblokk, büfé is található, a program időtartamán az Országos Mentőszolgálat egy munkatársa is jelen lesz.

Jó szórakozást, gazdag, tartalmas napot kívánunk minden résztvevőnek!
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye