A világszerte ismert dr. Joseph Vadakkel indiai misszionárius a debreceni Szent Anna-székesegyház vendége lesz május 25-én

Az indiai származású dr. Joseph Vadakkel atya, az Eucharisztia misszionáriusa ismét Magyarországra látogat. Missziós útja során Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban is találkozhatunk vele május 25-én, pünkösd előtti csütörtökön, 17.30-tól.

A találkozó rózsafüzér imádkozással kezdődik, ezután szentmise, tanítás, szentségimádás, gyógyító ima lesz, végül a jelenlévők egyenként szentségi áldásban részesülnek.

Vadakkel atya világszerte tart lelkigyakorlatokat az Oltáriszentség gyógyító erejéről és csodáiról, a szentségimádás átformáló hatásairól.
A találkozóra mindenkit szeretettel várunk!

Sabu Sebastian Vadakkel 1965. január 16-án született a dél-indiai Kerala állambeli Idukki járáshoz tartozó Kallarkuttyban egy háromgyermekes család legidősebb gyermekeként.
1971–81 között kolostori iskolába járt a szülővárosában, majd belépett a kottayami Legszentebb Oltáriszentség Kongregációba, és felvette a Joseph nevet.
1993. december 29-én pappá szentelték. 1994-ben kinevezték az indiai Keralai Eucharisztikus Központ igazgatójává. 1997-ben hívták meg először Európába, hogy lelkigyakorlatokat tartson. Szolgál az új evangelizáció terén, világszintű missziója az „Eucharisztikus Láng” elnevezést kapta. A német, osztrák, svájci katolikus televízióban és a német katolikus rádióban (Horeb Radio) tart előadásokat. Számos országban – köztük Svájcban, Ausztriában,  Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Svédországban, Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában és Dubaiban – vezet lelkigyakorlatokat. 2000-ben a Trichüri Főegyházmegye érseke a bibliai közösségek vezetőjévé nevezte ki.
2003-ban – doktori teológiai tanulmányai folytatására – a Fülöp-szigetekre küldték az Ateneo De Manila Egyetemen működő Loyola Iskolába. Tanulmányain túl evangelizációs
munkát is végez a Fülöp-szigeteken a „Divine Mercy Chanell” („Isteni Irgalmasság Csatornája”) katolikus televízióban, ahol hetente előadást tart (150 órás beszélgetést), emellett gyóntat és lelki beszélgetéseket vezet.
2006-ban részt vett a „Teilhard de Chardin Asia 2006 Nemzetközi Konferencián”. Doktori tanulmányaihoz az Ázsiai Szociális Intézetet (Manila) választotta. Tanulmányainak legfontosabb témái az Eucharisztia, a Szentlélek, Jézus tüze a Földön, az emmauszi tanítványok története, valamint II. János Pál pápa és XVI. Benedek pápa tanításai.
2008. december 9-én sikeresen megvédte az „Eucharisztikus láng evangelizációja – Jézus-tűz a földön (A transzperszonális élmény fenomenológiája”) című értekezését. 2009-ben doktori tanulmányait az Ázsiai Társadalmi Intézetben fejezte be, és kitüntetéses doktor címet kapott. Néhány hónappal később az Ázsiai Szociális Intézet oktatójává nevezték ki.
2008 augusztusában megkapta a média „Legjobb közszereplő” díját.
2003. óta Fr. Dr. Joseph Vadakkel két könyvet írt, melyek magyarul is megjelentek a következő címmel: „Jézus letörli könnyeidet” és „Jézus, az Eucharisztia Lángja”.
Fr. Dr. Joseph Vadakkel 2009. július 17-én XVI. Benedek pápától apostoli áldást kapott az eucharisztikus láng küldetéséért.
Forrás: http://www.ev-eucharistic. com/Deutsch/de-PaterJoseph.ht

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye