A pápalátogatás két napjának csodálatos hatása életünkre és jövőnkre – Egy szentimrés diák őszinte és megható beszámolója

Két évvel ezelőtt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson már volt lehetőségem részt venni és találkozni a Szentatyával, viszont ez az elmúlt két nap teljesen más helyet foglal el a szívemben.

Olyan lelki feltöltődést és erőt adott, hogy annyi fiatallal tudtunk együtt imádkozni szombaton és hallgatni Ferenc pápa törődő szavait. Legszebb emlékem az marad, amikor több mint 10 ezer fiatallal együtt imádkozhattuk az Úrtól tanult imádságunkat.

Abban a pillanatban azt éreztem, hogy a nem vagyok egyedül, hiszen ezekkel az emberekkel összekötött a hit és az imádság. A tanúságtételeket hallgatva ráeszméltem arra, hogy igenis fel kell vállalnunk a kereszténységünket, hiszen ez az egyetlen út, ami megvéd minket. Amikor a Szentatya is ezeket a gondolatokat prédikálta, megfogadtam magamban, hogy én is így fogok tenni, hiszen tudom, hogy Isten mindig mellettem fog állni és segíteni fog nekem.

Másnap mielőtt beléptünk volna a Kossuth Lajos térre, örömmel és boldogan tapasztaltam, hogy huszonötezer ember milyen nagy fegyelemmel és tisztelettel bánik egymással, hiszen azért valljuk be, hogy napjaikban nem mindig tapasztaljuk ezt a fajta figyelmességet embertársainktól.

A Szentatya beszédében meghatódva hallgattam, ahogy elmondta, milyen fontosnak tart minket fiatalokat és megígéri, hogy fog értünk imádkozni. Legjobban azzal a gondolattal tudtam azonosulni, amikor Ferenc pápa kijelentette, hogy a különböző felekezetű egyházak milyen jól tudnak együttműködni. Én teljesen egyet tudok érteni ezzel, hiszen számomra teljesen mindegy, hogy egy velem egykorú fiatal római, vagy görögkatolikus, vagy református, mert szerintem az a legfontosabb, hogy a hitünk ugyan olyan erős és szilárd legyen. A Szentatya érkezésével a keresztény emberek bizakodást, örömet és mérhetetlen szeretetet kaptak a Jóistentől. A keresztény hívők számára ez a három nap kulcsfontosságúvá vált az életükben és a hitükben egyaránt.

Szkita Panna 10. A.
Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítású Nyelvű, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti iskola

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye