Szobormegáldással zárul a Szent Janka Beretta Molla centenáriumi év az édesanyák vasárnapja előtti szombaton, a máriapócsi római katolikus templomban

Az országban egyedülálló módon elsőként állítanak szobrot Szent Janka Beretta Molla tiszteletére Máriapócson, a római katolikus Szeplőtelen Fogantatás-templom kertjében. A szobrot Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök fogja megáldani a Szent Janka Beretta Molla centenáriumi év lezárásának ünnepén, május 6-án, az édesanyák vasárnapja előtti szombaton.

A főpásztor délután 3 órakor szentmisét mutat be a templomban, majd ezt követően megáldja a templomkertben felállított Szent Janka Beretta Molla szobrot. A szobormegáldás után a Szent Janka Imakör mutatkozik be, amely közösség az Ima és misszió mottóval meghirdette a 2022. április 28-tól 2023. április 28-ig tartó Szent Janka Beretta Molla centenáriumi évet.

***

A Szent Janka (Gianna) Beretta Molla-év ünnepélyes megnyitóját egy évvel ezelőtt, 2022. május 1-én, az édesanyák vasárnapján tartották Máriapócson, a római katolikus Szeplőtelen Fogantatás-templomban bemutatott szentmisén. A templomban erre az alkalomra a Szobor az életért – közismert nevén A meg nem született gyermek – szobrot helyezték el, a templomkertben pedig a Szent Janka életét bemutató vándorkiállítást. A megnyitó után a Szent Janka év során az egyházmegye templomaiban tekinthették meg a hívek a vándorkiállítást és A meg nem született gyermek szobrot.

A 20. századi olasz származású Gianna Beretta Molla (1922-1962) földi születésének 100., mennyei születésének 60. évfordulóján megrendezett centenáriumi év célja az volt, hogy felhívják a figyelmet Gianna életszentségére abban a világban, ahol az élet tisztelete újra és újra megkérdőjeleződik.

Szent Janka (Gianna) Beretta Molla éltéről, gyermekéért hozott életáldozatáról ITT olvashatnak.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye