A máriapócsi Házaspárok útján elmélkedtek a baktalórántházi hívek

Házaspárok, családok, gyermekek, szülők, nagyszülők zarándokoltak az elmúlt hét szombatján, Máriapócsra a szabadtéri Házaspárok útján. A 15 stációból álló, képekkel, feliratokkal illusztrált Házaspárok útján a 92 éves Pásztor Károly nyugalmazott plébános, egykori plébánosunk fiatalos lendülettel, nagy örömmel és szeretettel vezetett végig, az állomásokat énekekkel,imákkal jártuk be.

A stációk elmélkedései felelevenítik a fiatalok megismerkedését, a házasság melletti elköteleződésüket, majd a családalapítást, a gyermekek vállalását, elhatározásukat a keresztényi nevelésükre, a szeretet kincseinek átadását, megosztását, a megbocsátás gyakorlását a házasság alatti próbatételek során, a kitartást egymás mellett és a fogadalmunkhoz méltóan a hűség megmaradását egymáshoz.

A Szent Család, mint példakép álljon mellettünk házaséletünk állomásain, adjon erőt a kitartáshoz, egymás hordozásához, érezvén a szeretet ajándékait, lelki örömeit, a Szentlélek gondviselését.

A Házaspárok útjának végigelmélkedése után Pásztor Károly atya, és Lázár István plébános atya mutatott be szentmisét a római katolikus kistemplomban, végül a pócsi Szűzanya-áldásban is részesültünk.

A nap arra is alkalmat adott, hogy Károly atyát köszöntsük nemrég volt születésnapja alkalmából. Isten éltesse Károly Atya!

Szöveg és fotó: Némethné Csubák Éva, sajtóapostol
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye