Erős hittel és akarattal – Lelkigyakorlaton vettek részt a kisvárdai Szent László köznevelési intézmény diákjai

A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 10. D és 11. C osztályos tanulói lelkigyakorlaton vettek részt a napokban Nyírbátorban, illetve Nyírszőlősön.

A 10. D osztály három napos lelkigyakorlatát Nyírbátorban töltötte. Lengyel József leveleki plébános lelki vezetésével jobban megismerhették egymást és saját magukat is. Csoportmunkában megépítették a „házukat” a közös elképzeléseik alapján. József atya abban is segített, hogy önvizsgálatot tartsanak, és mindehhez hozzátette az ő személyes tapasztalatait is.

A diákokat sok-sok színes program várta a lelkigyakorlaton, többek között plakátot készítettek a jó és a rossz tulajdonságaikról, koncentráltak a pozitív hírekre, illetve Dixit kártyával is dolgoztak. A lelkigyakorlat csúcspontja pedig az Eucharisztia közös ünneplése, a szentmise volt, amelyet Lengyel József atya mutatott be a templomban. Eseménydús, lelki feltöltődéssel teli lelkigyakorlatról számoltak be a diákok az intézmény Facebook oldalán.
Forrás: Vida Hanna 10.D/Szent László köznevelési intézmény, Kisvárda

„Erős hittel és akarattal” mottóval Papp Tamás fehérgyarmati plébános hirdetett meg három napos lelkigyakorlatot a kisvárdai intézmény 11. C osztályos tanulói részére. A diákok a lelki megerősödés napjait Nyírszőlősön, az egyházmegyei Buczkó Atanáz Közösségi és Zarándokházban töltötték.

A tartalmas beszélgetéseken és foglalkozásokon arra helyeződött a hangsúly, hogy az embernek lehetnek félelmei, bizonytalanságai, de szerettei segítségével, sok-sok kitartással, erős hittel és akarattal minden célja, álma megvalósulhat. A játékok, beszélgetések közelebb hozták egymáshoz a diákokat, és magabiztosabbá tették őket. A nyugodt, barátságos környezetben sétára, pihenésre is volt lehetőségünk.

Forrás: Szent László köznevelési intézmény Facebook oldala
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye