Országos erősítéssel készül a MÁV-Volán-csoport a pápalátogatásra

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, az Őszentsége Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára – olvashatjuk a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából készült KAPP nevet viselő mobilapplikáció legfrisebb hírei között.

Budapest-Nyugati—Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza vonal:
A 6029-es Cívis InterRégió meghosszabbított útvonalon közlekedik, Nyíregyházáról indul 3:44-kor, a Nyugati pályaudvarra 7:32-kor érkezik. Nyíregyháza—Debrecen között minden állomáson és megállóhelyen megáll, Debrecentől változatlan megállási renddel közlekedik.

A MÁVINFORM közleménye ITT olvasható.

A KAPP mobolapplikáció különösen is hasznos most a pápalátogatás idején, letölthető a Play Áruházból (Android), valamint App Store-ból (IOS).

Az applikáción a Magyar Katolikus Egyház hírei, eseményei, hasznos letölthető anyagai kapnak helyet, valamint tematikus menüpontjai is lesznek. Az Események menüpont alatt megtalálhatóak azok a helyszínek, ahová ellátogat a Szentatya, útvonaltervező segíti az eljutást a résztvevőknek.
Liturgikus énekek menüpont tartalmazza az Adoremus különszámát, az április 30-ai ünnepi szentmise énekeit és liturgikus olvasmányait.
Az applikáció a pápalátogatást követően is frissülni fog.

Forrás: app.kapp.hu/hirek
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye