A Debreceni Egyetem rangsorában a legjobbak közé került az egyházmegyénk nyíregyházi Szent Imre köznevelési intézménye

Kiemelkedő felvételi eredményeket elért középiskolákkal, köztük a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítású Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartójával, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyével kötött támogatási megállapodást a Debreceni Egyetem április 12-én az egyetem épületében.

A fenntartó képviseletében jelen volt Türk László, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága oktatásszervezési igazgatója, valamint a nyíregyházi köznevelési intézmény részéről Tormássiné Kapitány Ágotha intézményvezető.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának döntése alapján a Debreceni Egyetem középiskolai felvételi rangsorában előkelő helyet elfoglaló intézmények egyikeként a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő nyíregyházi Szent Imre Katolikus köznevelési intézményt 1 500 000 Ft támogatásban részesítette.

A Debreceni Egyetem beiskolázási bázisintézményeként az a kiváló középiskola részesülhet anyagi támogatásban, amely a felvettek létszáma, a nyelvvizsgával rendelkezők száma, valamint a felvettek átlagpontszáma alapján készített rangsorok mindegyikében jobb helyezést ért el az előző évinél és a rangsorok összesítésében a legjelentősebb előrelépést mutatta a megelőző évben készített összesített rangsorban elfoglalt helyéhez képest, vagy mindkét vizsgált évben vezette a rangsort.
A támogatás mértékét meghatározta a rangsorban kisebb sorszámú helyen szereplő középiskolákban érettségi vizsgát tett tanulók száma.  

„A mai alkalom része egy olyan átfogó stratégiának, amely az egyetem és a középiskolák között évtizedek óta működik. A mostani alkalom egy új kezdeményezés, amely reményeink szerint minden fél számára gyümölcsöző lesz – emelte ki Prof. Dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese. Hozzátette, a kapcsolat kölcsönös egymásrautaltságon alapszik: az iskolák biztosítják az egyetem számára a hallgatói utánpótlást, az egyetem pedig az oktatási intézmények aktív közreműködésével tanárképzést végez. 
A rektorhelyettes szerint elengedhetetlenül fontos, hogy a középiskolákból kikerülő diákok megfelelő intézményt találjanak maguknak, a Debreceni Egyetem pedig az országos rangsorban a legjobbak között van.” (Forrás: haon.hu)

Támogatási szerződést írt alá:
Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola
Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium

Fotó: Kálmán Zsolt
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye