Püspöki áldás, hitvesi rózsafüzér imádkozás, meglepetés programok házaspároknak, jegyeseknek, szerelmespároknak, előadás családtervezésről – Megkezdődött a házasság hete egyházmegyénkben is

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a házasság hete alkalmából szentmisét mutat be február 18-án, szombaton 18 órától a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, amelyen a házasságuk 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40,. 45., 50. stb. évfordulóját ünneplő házaspárok főpásztori áldásban részesülnek.
A szervezők kérik a lelkipásztorokat, hogy lehetőségük szerint, kísérjék el a párokat erre a közös ünnepre! A szentmisét követően szeretetvendégségre hívjuk a résztvevőket a plébánián.

A debreceni Szent Anna-székesegyházban:

18-án, szombaton 17.15-től a  hitvesi rózsafüzér-imádkozásra várják a házaspárokat. Egy-egy tized vezetésére jelentkezhetnek a házaspárok a sekrestyében.
19-én, vasárnap minden szentmise végén megáldják a házaspárokat. Ezt követően orgonakoncerten vehetünk részt. Közreműködnek: Szerelem Csilla – énekkel, Molnár Dániel – orgonán, id. és ifj. Barra Ákos – hegedűn.

A házasság hete jegyében Nagy Csaba egyházmegyei családreferens, plébániai kormányzó a házaspárokat, jegyespárokat, szerelmeseket a Nyíregyháza-Jósavárosi Szent Imre Plébánia három estés, február 14-16-ig tartó rendezvénysorozatára várja.

A KÉSZ nyíregyházi csoportja szervezésében Hollósy Tibor tanár, a Szent Janka imakör vezetője és Lukács Krisztina a Magyarországi Billings Központ vezetője Gianna Beretta Molla (Molla Szent Janka) életpéldája a házasságban és a családtervezésben címmel tartanak előadást február 14-én (kedden) 17.00 órakor a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Főplébánia  dísztermében .

Több mint két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István. A házasság hetéről bővebb információ ITT olvasható.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye