Folytatódnak a főpásztori látogatások a Szent László Imaszövetség közösségeinél

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök az elmúlt évben, elsőcsütörtökönként a Szent László Imaszövetséghez csatlakozó közösségeket látogatta meg az esperesi kerületekben és együtt imádkozott a hívekkel az imaszövetség szándékára: az egyházmegye papjaiért és az újabb papi és szerzetesi hivatások születéséért.

Ferenc püspök elsőcsütörtöki látogatása idén is folytatódik buzdítva a híveket a közös imádságra. Az imaalkalmak 17 órától szentségimádással kezdődnek, 18 órától pedig a hívek szentmisén vesznek részt.

Idén az első látogatási alkalom február 2-án, csütörtökön 17 órától a debreceni Szent Anna-székesegyházban lesz, ezen a napon a megszentelt élet napját is ünnepeljük. A szentségimádást követően Palánki Ferenc megyéspüspök 18 órától szentmisét mutat be, amelyen részt vesznek a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területén működő szerzetesrendek, közösségek tagjai is. A liturgia elején gyertyaszentelési szertartáson vehetünk részt.

Palánki Ferenc megyéspüspök ebben az évben a következő helyszíneken látogatja meg a Szent László Imaszövetség közösségeit:

Február 2. – Debrecen, Szent Anna-székesegyház
Március 2. – Rakamaz, Szent István-templom
Május 4. – Kisvárda, Szent Péter és Pál-templom
Június 1. – Nyíregyháza, Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház
Szeptember 7. – Geszteréd, Szent Anna-templom
Október 5. – Püspökladány, Szent Péter és Pál-templom
November 9. – Nyírcsaholy, Szent László-templom

Ima a papokért 
Szentlélek, ki az ajándék és az örök élet forrása vagy! Töltsd el papjaink szívét belső bizonyossággal, hogy szeretetre, dicsőítésre és szolgálatra vannak kiválasztva. Engedd, hogy megízleljék barátságodat, töltsd el őket örömöddel és vigasztalásoddal, segítsd őket, hogy legyőzzék a nehézségeket, s ha elestek, bizalommal tudjanak fölkelni; tedd őket isteni szépséged tükrévé. Adj nekik bátorságot, hogy fogadni tudják korunk kihívásait és kegyelmedet, hogy Jézus Krisztus jóságát és emberszeretetét elvihessék az embereknek. Ámen.  (Szent II. János Pál pápa)

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye