„Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok …, és én felüdítelek titeket” (Mt 11,28) – Hamvazószerdától indul az egész napos szentségimádás a Szent Anna-székesegyházban

Ebben az évben ünnepeljük a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megalapításának 30. évfordulóját és a Szent Anna-templom székesegyházi rangra emelését. Hálát adva az eltelt 30 évért és a személyes életünkben megélt kegyelmi ajándékokért, dicsőítve a Szentségi Jézust és kéréseinket elé tárva, egész napos egyéni szentségimádásra térhetünk be a Szent Anna-székesegyház keresztelőkápolnájába, amelyre más egyházközségből, közösségekből is várjuk a híveket nagy szeretettel.

A szentségimádások február 22-én, hamvazószerdán kezdődnek, és folytatódnak az elkövetkező hónapokban, reményeink szerint a következő években is hétfőtől szombatig, a reggeli szentmisék végétől az esti szentmisék kezdetéig (hétfő, kedd, csütörtök, szombat: 8-18 óráig, illetve szerda, péntek: 9-18 óráig).

A folyamatos szentségimádáshoz 30 csoportvezetőt keresünk. Szeretnénk, ha a 30 személy 10-10 embert szólítana meg. Akik bekapcsolódnak programunkba, azoknak személyenként havonta egy alkalommal egy óra szentségimádást kellene vállalni. Az egyéni szentségimádás során lehet imádkozni, elmélkedni, és csak jelen lenni. Természetesen a vállalt havi egy órán túl többször is részt vehetünk szentségimádáson.  

Szeretettel várjuk a közösségek, imacsoportok, családok, egyének jelentkezését erre a különleges lehetőségre. Ha a tervünk megvalósul, akkor a folyamatos szentségimádásban mintegy 300 fő venne részt, jelenlétükkel biztosítva lenne az egész napos adoratio.

Az egyházközségeket képviselve egy-egy csoport jelentkezését várjuk (10-10 fővel), de természetesen többen is jöhetnek. A csoportvezetőknek jelentkezni lehet a: szentsegimadas.szentanna@gmail.com e-mail címen.
Időpontfoglalások szentségimádásra az egyházközség weboldalán: https://szentannaplebania.dnyem.hu/ , ahová QR-kódon keresztül is eljuthatunk:

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye