Összefogás Debrecenért – Ismét elindult a Debreceni Karitatív Testület adventi adományozási akciója

A Debreceni Karitatív Testület adventi adományozási akciója a város és a történelmi egyházak: a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, aTiszántúli Református Egyházkerület és a Hajdúdorogi Főegyházmegye közreműködésével 2022. november 7-én indította adománygyűjtési akcióját.  A felajánlásokat december 22-ig lehet elhelyezni a Magyar Református Szeretetszolgálat által biztosított és városszerte kihelyezett „Összefogás Debrecenért” dobozokban.

Tartós élelmiszereket és tisztálkodó szereket gyűjtenek, melyeket karácsony előtt folyamatosan juttatnak el a nehéz helyzetű családoknak, egyéneknek. A Szeretetdobozokba elsősorban legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszereket (cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt stb.) várnak, de szívesen fogadnak tisztálkodási- és tisztítószereket, főként mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek- és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt is. Akinek van rá módja cukor- vagy gluténmentes termékekkel, például édesítőszerrel, cukormentes keksszel, gluténmentes tésztával segítheti az étel intoleranciával küzdőket is.

A gyűjtés elindításáról sajtótájékoztatót tartottak november 7-én a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban. Az eseményen részt vettek Palánki Ferenc, a Debrecen – Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, dr. Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke, dr. Papp László, Debrecen város polgármestere, dr. Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke.

https://www.dehir.hu/videogaleria/az-iden-is-megtelik-majd-sok-adventi-szeretetdoboz/

***

Az Összefogás Debrecenért kezdeményezést advent közeledtével 2020-ban hozta létre a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, a Debreceni Karitatív Testület és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Példaértékű, ahogy a történelmi egyházak  a város,  a közel harminc civil szervezetet tömörítő Karitatív Testület összefog a debreceniekért. S ehhez a kezdeményezéshez az elmúlt években sportolók, városban működő cégek közül is egyre többen csatlakoztak.

Debrecen híres a jelentős ügyek melletti társadalmi kiállásáról, és a város számos alkalommal tett már szép tanúbizonyságot az egymásról való felelősségteljes, elkötelezett gondoskodásról, nemes kezdeményezésekről, az összetartozás erejéről. 

Fotó:Czinege Melinda/haon

Forrás: Debreceni Karitatív Testület

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye